НАЧАЛО Други

Лукойл обмисля да продаде бизнеса си в България

05.12.2023 14:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лукойл обмисля да продаде бизнеса си в България

"Лукойл" обяви започване на преразглеждане на стратегията и дейността си на територията на България поради съществени промени в условията в страната. 

От Лукойл ясно изразиха желание да намерят купувачи както за рафинерията в Бургас, така и за бензиностанциите в страната.

Компанията планира анализ, като ще привлече международни консултанти. Според информацията инвестициите на дружеството в български активи, особено в “Нефтохим България“, са над $3.4 милиарда, което ги е направило едни от най-екологичните и технологично развити в Европа. 

Бе обяснено, че преразглеждането на стратегията е реакция на дискриминационни закони и политически наредби в България, които не съответстват на бизнес средата и не спомагат за бюджетните приходи.

Причината за тази стратегия е решението на управляващите да прекратят дерогацията за руския петрол по-рано от планираното и да въведат данък върху свръхпечалбата.

Дружеството описа последните стъпки и разследвания, провеждани в България спрямо компанията, като “изкуствено раздухвана политическа буря“. Те твърдят, че това вреди на бизнеса на голяма международна търговска структура, която не е била обект на санкции от Европейския съюз и САЩ, и изпълнява всичките си задължения пред държавата и своите работници.

Лукойл ще информира държавните власти за плановете си по отношение на активите в България. Въпреки това, политици уверяват, че няма риск за липса на горива в държавата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.