НАЧАЛО Други

САЩ увеличи дълга си със $168 милиарда за 20 дена

23.03.2024 14:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ увеличи дълга си със $168 милиарда за 20 дена

Главният изпълнителен директор на хедж фонд, оценен на $60 милиарда, изрази загриженост за бързото нарастване на държавния дълг на САЩ.

Последните данни, публикувани от Министерството на финансите, сочат, че националният дълг е нараснал от $34.39 трилиона на 1 март до $34.56 трилиона на 20 март, което представлява увеличение от $167.9 само за 20 дни.

Главният изпълнителен директор на Citadel Кен Грифин, говорейки на Международната конференция на фючърсната индустрия във Флорида, в неотдавнашно интервю за CNBC подчерта значителния риск, който бързото натрупване на държавен дълг представлява за финансовото бъдеще на Америка.

Грифин наблегна на липсата на текущи дискусии относно нарастващия държавен дълг, което според него позволява на правителството да се ангажира с практики за вземане на заеми, които са ирационални и опасни.

Той изтъкна отсъствието на външен субект, който да е в състояние или да желае да се намеси и да смекчи потенциална дългова криза в САЩ.

Грифин изрази загриженост относно кредитоспособността на страната, като отбеляза, че тя вече не се счита за оценена с рейтинг ААА. Той изрази съжаление за липсата на ежедневно обсъждане на този въпрос, което според него позволява на Вашингтон да поддържа нива на разходи, които той счита за неустойчиви, особено предвид настоящите икономически обстоятелства.

Той изтъкна драстичното увеличение на разходите, като посочи прогнозирания бюджет от $7 трилиона за предстоящата година, като разходите са нараснали с около 20% през последните две години. Грифин определи тази тенденция като “излязла извън контрол” и предупреди за потенциалните последици, ако пазарните сили наложат дисциплина, като предположи, че тези последици могат да бъдат тежки.

Той подчерта, че няма чуждестранен субект, който да е готов да спаси Съединените щати от фискалните им предизвикателства, като заяви, че страната трябва да коригира финансовия си курс самостоятелно, тъй като за Съединените щати няма еквивалент на Международния валутен фонд (МВФ).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “САЩ увеличи дълга си със $168 милиарда за 20 дена”
  1. Фалирала държава иска да върти света. Мамицата ви мръсна краварска. Много ще ми е кеф да гледам как горите като предизвикате онзи лудия в Кремъл.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.