НАЧАЛО Други

САЩ срещу Япония: Коя е по-добрата регулаторна среда за криптовалутите?

13.05.2024 8:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ срещу Япония: Коя е по-добрата регулаторна среда за криптовалутите?

Много фигури в индустрията критикуваха неблагоприятната регулаторна среда за криптовалута в Съединените щати, като я сравняваха с Япония.

Марк Кюбан и про-XRP адвокатът Джон Дийтън твърдят, че САЩ трябва да подобрят своя подход.

Кюбан изтъкна отговора на Япония на срива на Mt. Gox, като подчерта фокуса й върху защитата на инвеститорите. Той посочи, че докато крипто борсите като FTX бяха изправени пред фалит в САЩ, японските им колеги останаха платежоспособни. FTX Japan, например, се справи с колапса си по различен начин, дори възстанови средствата на кредиторите.

Дийтън се присъедини към дискусията, критикувайки SEC за опитите си да упражни власт над суверенни нации като Япония. Той отбеляза, че докато САЩ класифицират XRP като ценна книга, други страни като Япония, Швейцария, Сингапур и Обединеното кралство я определят по-различно.

Дийтън също подчерта продължаващата неяснота в крипто регулацията на САЩ, цитирайки неотдавнашната класификация на SEC на определени алткойни като ценни книжа в своето “Wells известие” до Robinhood.

В отговор много лидери в крипто пространството се застъпват за представителство на индустрията в Конгреса, за да оформят благоприятни разпоредби. Дийтън, по-специално, обяви своята кандидатура за Сената на Масачузетс, целяйки да предизвика сенатор Елизабет Уорън, виден критик на криптовалутите. Дийтън вярва, че свалянето на Уорън е от съществено значение за представителството на крипто във Вашингтон.

С подкрепата на различни влиятелни крипто личност, предложението на Дийтън за Сената означава по-широк натиск за подобрено крипто регулиране в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.