НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ разследват крипто транзакции на стойност $20 милиарда към руски обмен

29.03.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ разследват крипто транзакции на стойност $20 милиарда към руски обмен

Докладите сочат, че властите на САЩ и Обединеното кралство съвместно разследват прехвърлянето на криптоактиви на стойност $20 милиарда към руски обмен.

Анонимни източници, запознати с въпроса, разкриха пред Bloomberg, че разследването е част от по-широка репресия срещу лица, които избягват санкции в подкрепа на Русия и президента Владимир Путин.

Съобщава се, че въпросните активи са били прехвърлени през Garantex, базиран в Москва обмен, с помощта на стабилната монета Tether (USDT). Garantex обаче вече беше подложена на санкции от страна на САЩ и Обединеното кралство заради подозрения в улесняване на незаконни трансакции с Русия.

Смята се, че прехвърлянето на $20 милиарда е едно от най-големите нарушения на санкциите, наложени на Русия от началото на руско-украинския конфликт.

Tether отговори на Bloomberg, заявявайки, че е замразила активите на субектите от списъка със санкции на САЩ, като подчерта сътрудничеството им с правоприлагащите органи.

Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на Garantex през април 2022 г., като се позова на това, че не е спазила разпоредбите за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което е позволило на злонамерени индивиди да използват мрежата ѝ.

По-рано тази седмица Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите идентифицира и санкционира 13 юридически и две физически лица, участвали в заобикалянето на санкциите с цел подпомагане на Русия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.