НАЧАЛО Крипто Крими

Terra е “къща от карти” и измамна компания – SEC

26.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra е “къща от карти” и измамна компания – SEC

На фона на постоянно променящия се пейзаж на криптовалутите Terraform Labs се оказва въвлечена в знакова съдебна битка с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Процесът, който се развива в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк, привлича вниманието както на крипто ентусиастите, така и на регулаторните органи по целия свят.

В основата на твърденията на SEC стои зашеметяващо обвинение в многомилиардна измама, организирана от Terraform Labs и нейния съосновател До Куон. SEC представя мрачна картина на дейността на Terra, оприличавайки фирмата на “къщичка от карти“, която се е разпаднала, оставяйки инвеститорите да преживеят значителни загуби.

Централно място в тези обвинения заема стабилната валута на Terra – TerraUSD (UST), за която се твърди, че се е отделила от щатския долар, което е довело до нестабилност на пазара и значителни финансови последици за инвеститорите.

Последиците от действията на Terra обхванаха целия пазар на криптовалути, като няколко компании се сблъскаха със спадове, а в някои случаи бяха на ръба на фалита. Искът на SEC бележи ключов момент в продължаващата битка срещу измамите с криптовалути, като подчертава критичната необходимост от засилен регулаторен надзор и мерки за защита на инвеститорите в индустрията.

Докато съдебният процес се развива в Ню Йорк, отсъствието на съоснователя До Куон поради правни премеждия добавя още един слой сложност към производството. Въпреки предизвикателствата и забавянията Комисията по ценни книжа и фондови борси продължава да преследва справедливостта срещу Terra и нейните ключови фигури.

Тъй като правната сага продължава, по-широката криптовалутна общност наблюдава отблизо, осъзнавайки далечните последици от изхода на процеса. С обвиненията в измама и манипулиране на пазара, присъдата може значително да оформи регулаторните рамки и доверието на инвеститорите в процъфтяващото крипто пространство.

Процесът срещу Terraform Labs служи като ярко напомняне за присъщите рискове, свързани с дигиталните активи, и за неотложната необходимост от стабилни регулаторни механизми за защита на инвеститорите и поддържане на пазарната цялост в бързо развиващия се свят на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

Вместо това Ripple се съгласи да плати максимална санкция от $10 милиона, която е значително по-ниска от гражданската санкция, поискана от SEC.

23.04.2024 21:07 2 мин. четене

Нов крипто проект изчезна с $32 милиона

Вчера се появи информация за ново развитие по отношение на проекта ZKasino (ZKAS) и неговия алткойн.

22.04.2024 9:00 1 мин. четене

Индиец открадна близо $10 милиона в крипто – ето как

Тази седмица индийски гражданин се призна за виновен по обвинения в САЩ за създаването на фалшива версия на уебсайта на Coinbase, която му позволява да открадне данните за вход и да отмъкне над $9.5 милиона в криптовалута от стотици жертви.

21.04.2024 11:00 2 мин. четене

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.