НАЧАЛО Други

САЩ натрупа $213 милиарда дълг за три седмици – икономистите започват да се притесняват

01.03.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ натрупа $213 милиарда дълг за три седмици – икономистите започват да се притесняват

Известен икономист, който преди това е работил в Международния валутен фонд (МВФ), изрази загриженост относно разрастващата се дългова криза, пред която е изправено правителството на САЩ.

Последните статистически данни, публикувани от Министерството на финансите на САЩ, показват рязко увеличение на държавния дълг, който нарасна от $34.155 трилиона на 1 февруари до $34.368 трилиона на 23 февруари, което представлява значително увеличение с над 2$13 милиарда само за три седмици.

Тази ескалираща дългова дилема привлече вниманието на Оливие Бланшар, видна фигура в икономическите среди.

По време на виртуална конференция с членове на Комисията по икономически въпроси към Камарата на лордовете на Обединеното кралство Оливие Бланшар изрази безпокойство по отношение на значителните дефицити в бюджета на САЩ, като подчерта липсата на съгласувани усилия за тяхното преодоляване.

Бланшар изтъкна потенциалните последици от безпрецедентните нива на дълга на Съединените щати, като предположи, че те могат да послужат като катализатор за следващото глобално финансово сътресение. Въпреки това той се въздържа да посочи окончателни срокове за такова събитие.

Мненията на Бланшар съвпадат с тези на други анализатори, включително на бившия конгресмен Рон Пол, който в предишно обръщение подчерта спешната необходимост от противодействие на ескалиращата дългова криза.

Нарастващото дългово бреме, съчетано с липсата на решителни действия, подчертава неотложната необходимост политиците да се заемат с този проблем, преди той да излезе извън контрол и да представлява сериозна заплаха за глобалната икономическа стабилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.