НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

В опит да възстанови средствата, правителството възнамерява да конфискува криптовалутата, държана в седем сметки в крипто борсата Binance. Тези сметки се състоят от криптоактиви като BTC, USDT, SHIB и BNB.

Измамната дейност, известна като измама с компрометиране на бизнес електронна поща (BEC), е достигнала до вниманието на разследващите през март 2022 г.

Според информацията схемата е включвала измамен имейл, който е накарал компания от Масачузетс да прехвърли приблизително $900,000 към банкова сметка, локализирана в Калифорния.

Впоследствие средствата били пренасочени през друга банкова сметка и конвертирани в Биткойн токени на крипто борса. След това те са били прехвърлени от други крипто адреси по начин, съответстващ на тактиките, които обикновено се използват при транзакции за пране на пари.

Като са използвали телекомуникации за участие в измамни практики и придобиване на пари или имущество под фалшив претекст, извършителите са нарушили федералния закон.

В жалбата се твърди, че иззетата криптовалута представлява приходи от телеграфни измами и/или активи, участващи в пране на пари.

За да може имуществото да бъде конфискувано в полза на правителството на САЩ и върнато на жертвите, искът за гражданска конфискация позволява на трети лица да предявят претенциите си към конфискуваните средства.

Тези претенции трябва да бъдат разрешени преди процеса на конфискация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.