НАЧАЛО Други

Samsung отвори виртуален магазин в метавселената

09.01.2022 17:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Samsung отвори виртуален магазин в метавселената

Samsung Electronics America навлезе в света на метавселената в сътрудничество с Decentraland, платформа за виртуална реалност, базирана на Етериум.

Електронният гигант отвори виртуална версия на своя флагмански физически магазин 837 в Decentraland. Физическият магазин се намира на улица Вашингтон 837 в квартал Мейтпакинг в Ню Йорк, Манхатън. Виртуалният магазин, наречен Samsung 837X, ще бъде отворен в Decentraland за ограничен период от време.

Магазинът на Samsung 837X ще предлага дигитални приключения чрез “The Connectivity Theatre и Sustainability Forest” и музикално тържество на “Customization Stage“, казаха от Samsung.

The Connectivity Theatre сподели новините на Samsung от Consumer Electronics Show (CES), което започна на 5-ти януари и приключи три дни по-късно. Sustainability Forest ще позволи на гостите да имат митично изживяване чрез милиони дигитални дървета.

Samsung също засажда дървета в реалния свят като наскоро си партнира с базираната на Cardano платформа за възстановяване на климата Veritree, за да управлява засаждането на два милиона дървета в Мадагаскар до първото тримесечие на тази година.

Veritree управлява “Cardano Forest“, където потребителите могат да дарят 15 или повече Cardano (ADA) токени, за да получат токени с ограничено издание. След това Veritree засажда едно дърво от името на потребителите за всяка разменена ADA. Дървовидните токени могат да се използват за дървета с ограничено издание и дигитално NFT изкуство, според Veritree.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Голям разработчик на видеоигри навлиза в NFT пространството

Що се отнася до етапа на персонализиране в магазина на Samsung 837X, гостите ще могат да се насладят на танцово парти на живо, организирано от DJ Gamma Vibes от физическия магазин на Samsung 837.

Гостите също ще бъдат поканени да участват в куестове, които водят до 837X NFT значки и едно от трите носими устройства с ограничено предлагане. 

Метавселената ни дава възможност да надхвърлим физическите и пространствените граници, за да създадем уникални виртуални преживявания, които не биха могли да се случат по друг начин“, каза Мишел Кросан-Матос, старши вицепрезидент по корпоративен маркетинг и комуникации в Samsung Electronics America.

“Иновацията е в нашето ДНК и нямаме търпение всички вие да изпитате този процъфтяващ виртуален свят.“

Тъй като магазинът на Samsung 837X ще бъде отворен в Decentraland за ограничен период от време, компанията планира да предостави повече такива преживявания през цялата година.

Samsung изглежда залага сериозно на NFT и метавселената. По-рано тази седмица компанията обяви, че нейните нови смарт телевизори ще позволят на потребителите да купуват NFT. Подразделението на Samsung, Samsung Next, също е инвеститор в няколко NFT стартъпа, включително Sky Mavis (създател на Axie Infinity), Dapper Labs и Forte.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Yug Labs се отказа да прави промени по CryptoPunks след негативен отзвук от общността

Главният изпълнителен директор на Yuga Labs Грег Солано обяви, че компанията ще прекрати промените в проекта CryptoPunks след реакцията на общността.

22.05.2024 15:30 2 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.