НАЧАЛО Други

Samsung обяви блокчейн система за смарт устройства

13.10.2022 16:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Samsung обяви блокчейн система за смарт устройства

Приложенията, които разчитат на доверие и сигурност, са сред тези, които започват да използват блокчейн технологията, тъй като потенциалните ѝ приложения продължават да се разширяват.

Samsung обяви на 13 октомври въвеждането на система за сигурност в стил “частна блокчейн” за своите смарт устройства.

Целта на системата, която се казва Knox Matrix, е да повиши безопасността на среда, която съдържа няколко устройства, като всяко смарт устройство следи дейността на останалите и споделя данни за достъп. Целта е да се направи процеса на влизане в системата по-усъвършенстван чрез “многопластово взаимно наблюдение”.

Технологията беше представена като ревизия на съществуващата стратегия за сигурност на компанията на последната конференция за разработчици на Samsung. Фирмата не даде повече подробности за вътрешната работа на системата.

Например, Samsung твърди, че използването на телефон, който е свързан с друго смарт устройство, като телевизор или смарт климатик, ще направи тези елементи по-устойчиви на компрометиране от каквато и да е заплаха.

Според Samsung изтъкна колко системата ще рационализира процесите на влизане и верификация. Едновременно с това обаче се предполага, че тя ще пази критичната информация от достъп от други устройства, които са свързани към мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: На каква цена може да се търгува актива до 2 години?


Компанията не разкри информация за датата на дебюта или техническите характеристики на тази система, въпреки че в съобщението се отбелязва следното.

Независимо дали вашите устройства на Samsung са базирани на Android, Tizen или друга операционна система, Samsung Knox Matrix ще може да осигури единен SDK [комплект за разработка на софтуер] за сигурност.

Samsung активно търси начини да имплементира блокчейн. Още през 2019 г. бизнесът включи портфейл във флагманския си смартфон Samsung Galaxy S10, който позволява сигурността на частните ключове чрез хардуерно базирани механизми, както и обяви производството на чипове за добив на Биткойн.

Технологията за сигурност, която беше представена тогава, беше известна като Knox и беше предшественик на системата, която Samsung представи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.