НАЧАЛО Други

Samsung обяви блокчейн система за смарт устройства

октомври 13, 2022 16:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Samsung обяви блокчейн система за смарт устройства

Приложенията, които разчитат на доверие и сигурност, са сред тези, които започват да използват блокчейн технологията, тъй като потенциалните ѝ приложения продължават да се разширяват.

Samsung обяви на 13 октомври въвеждането на система за сигурност в стил „частна блокчейн“ за своите смарт устройства.

Целта на системата, която се казва Knox Matrix, е да повиши безопасността на среда, която съдържа няколко устройства, като всяко смарт устройство следи дейността на останалите и споделя данни за достъп. Целта е да се направи процеса на влизане в системата по-усъвършенстван чрез „многопластово взаимно наблюдение“.

Технологията беше представена като ревизия на съществуващата стратегия за сигурност на компанията на последната конференция за разработчици на Samsung. Фирмата не даде повече подробности за вътрешната работа на системата.

Например, Samsung твърди, че използването на телефон, който е свързан с друго смарт устройство, като телевизор или смарт климатик, ще направи тези елементи по-устойчиви на компрометиране от каквато и да е заплаха.

Според Samsung изтъкна колко системата ще рационализира процесите на влизане и верификация. Едновременно с това обаче се предполага, че тя ще пази критичната информация от достъп от други устройства, които са свързани към мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: На каква цена може да се търгува актива до 2 години?


Компанията не разкри информация за датата на дебюта или техническите характеристики на тази система, въпреки че в съобщението се отбелязва следното.

Независимо дали вашите устройства на Samsung са базирани на Android, Tizen или друга операционна система, Samsung Knox Matrix ще може да осигури единен SDK [комплект за разработка на софтуер] за сигурност.

Samsung активно търси начини да имплементира блокчейн. Още през 2019 г. бизнесът включи портфейл във флагманския си смартфон Samsung Galaxy S10, който позволява сигурността на частните ключове чрез хардуерно базирани механизми, както и обяви производството на чипове за добив на Биткойн.

Технологията за сигурност, която беше представена тогава, беше известна като Knox и беше предшественик на системата, която Samsung представи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене