НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

Това не е първият път, в който най-голямата криптовалута се представя по-добре от други активи, като има доклади, които го определят като един от най-добре представящите се за последното десетилетие.

Но какви са шансовете това да се повтори?

В случай на нов бичи пазар, ще бъде ли Биткойн отново най-силно представящият се актив?

През последните 10 години BTC отбеляза ръст от над 30,400% до сегашната си цена и 91,900% до върха си около $69,000. За сравнение, NASDAQ постигна над 260%.

За да достигне Биткойн до $100,000, той трябва да се увеличи около четири пъти от сегашната си цена. Това е по-малко от възвръщаемостта, постигната от закупилите преди бичия пазар от 2021 г., и далеч по-малко от по-горе споменатия възход.

През 2019 г., когато Биткойн се колебаеше малко над границата от $7,000, достигането на $100,000 се разглеждаше като абсурдно от мнозина. Едновременно с това, много от по-опитните в пазара на криптовалути виждаха тази цел като много рационална. Този нов децентрализиран финансов актив, който нито един субект не може да контролира и който може да подрине финансовата система неколкократно доказа, че е способен да надмине очакванията на скептиците.

Но сега Биткойн може да изглежда по-малко примамлив за някои по-лакоми инвеститори, тъй като потенциалните му бъдещи печалби едва ли ще се могат да се сравнят с досегашните.

Успеха и късмета на Биткойн

Когато Биткойн достигна своя връх през 2021 г., лихвените проценти бяха отрицателни, финансовите условия бяха разхлабени, а фондовият пазар регистрираше ежеседмични рекорди. Очевидно е, че тези пазарни и финансови условия са дали тласък на BTC.

Именно тази среда създаде изключителни количества капитал, които да се насочат към най-голямата криптовалута.

Много хора приписват възхода на Биткойн на редица големи измами и схеми – като започнем с The Silk Road, минем през перачи на пари като Bitzlato, пирамиди като MMM и стигнем до къщи от карти като FTX. Всички те създадоха изключителен обем и търсене за криптовалутата и ѝ помогнаха да реализира абсолютно скандална възвръщаемост, която помогна на актива да добие сцепление.

Но активът узрява и със срива на редица фирми, повлякли други големи предприятия с тях (FTX, BlockFi, Celsius, Genesis, Terra, Gemini), както и безпрецедентните суми, които бяха откраднати от хакери, е сигурно, че скоро ще видим по-стриктен надзор и по-адекватни регулации.

Това със сигурност ще да помогне да се смекчи волатилността на актива.

Конкуренция на традиционните пазари?

Трябва да се вземе предвид, че много активи се сринаха, а някои като Tesla дори се сринаха с толкова, колкото и Биткойн. Изключителните потенциални печалби, които привличат много спекуланти към BTC, могат да бъдат намерени и на други места – като някои от тях са потенциално дори по-рискови.

Казано по-просто, предвид настоящите условия, има много потенциал на пазара, които да привлекат вниманието на инвеститорите с висок апетит за риск.

Като цяло пътят на Биткойн до $100,000 може да се окаже труден. Това се дължи на новите конкуренти и новата финансова среда. Въпреки това, ако активът оцелее тези трудни времена, той за първи път ще е преживял световна икономическа криза – и това може да е достатъчно, за да го грабне вниманието на още повече инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене