НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд предполагаемо обмислял да предложи $5 милиарда на Доналд Трумп

октомври 2, 2023 13:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд предполагаемо обмислял да предложи $5 милиарда на Доналд Трумп

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд (СБФ) уж обмислял да предложи на Доналд Тръмп $5 милиарда, за да го разубеди да се кандидатира за президент, както разкри авторът Майкъл Люис в скорошно интервю за CBS.

Люис споделя, че тази значителна сума е била обсъждана по време на разговора им.

Мотивите на СБФ за това обмисляне се дължат на опасенията му относно възприеманата от Тръмп заплаха за американската демокрация. Въпреки това Банкман-Фрийд се въздържал от реализирането на тази идея, отчасти поради последвалия крах на фирмата му и правната несигурност.

Люис също така описва СБФ като комарджия, който преминава в света на криптовалутите и разпознава недостатъците на съществуващите борси. Той видял възможност да създаде по-добра платформа, преминавайки от хазарт към изграждане на по-добро крипто казино.

Предстоящата книга на Люис “Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon”, ще бъде пусната на пазара на 3 октомври, което съвпада с началото на съдебния процес срещу Банкман-Фрийд. Люис характеризира книгата като уникална перспектива за съдебните заседатели в сравнение с разказите на обвинението и защитата.

CBS представя Майкъл Люис като писател, известен с това, че вдъхва живот на динамични герои в своите разкази. По време на подготовката на книгата Люис е имал неограничен достъп до СБФ чрез посещения на Бахамите.

Обвиненията срещу Банкман-Фрийд могат да доведат до няколко години затвор, ако той бъде признат за виновен, но потенциалното въздействие на книгата върху текущия съдебен процес остава несигурно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.