НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд отправи обвинение към новия директор на FTX

декември 6, 2022 22:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд отправи обвинение към новия директор на FTX

Сам Банкман-Фрийд, основател на фалиралата борса за криптовалути FTX.com, твърди в интервю, публикувано в понеделник, че новият главен изпълнителен директор на фирмата Джон Джей Рей III е направил изявления, за които се твърди, че са "неверни".

„Не знам дали са лъгали умишлено, или просто е било честна грешка поради това, че хората не са се консултирали с никого, който е знаел къде се намират всички тези записи“, каза Банкман-Фрийд.

Но е имало случаи, в които, знаете ли, се е казвало, че X, Y или Z не са съществували. А аз гледам копие на X, Y, Z и никой от моите имейли не е получил отговор.

Изпадналият в немилост основател на компанията твърди, че Рей и екипът му са игнорирали всички опити на Банкман-Фрийд да се свърже с него.

В показанията си, дадени на 17 ноември, Рей, специалист по преструктуриране от Чикаго, който управляваше фалита на Enron Corp. през 2001 г., описва FTX като компанията с най-лошите примери за корпоративен контрол, на които е бил свидетел.

„Тази ситуация е безпрецедентна – от компрометираната цялост на системите и погрешния регулаторен надзор в чужбина до концентрацията на контрола в ръцете на много малка група неопитни и потенциално компрометирани лица“, каза Рей в процеса по обявяване на фалит.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго


„Бих оспорил твърдението, че има нулев финансов контрол“, каза Банкман-Фрийд в двучасовото интервю.

Напълно съм съгласен, че съществуват места, в които е имало много слаб контрол и че тези места са били критични, и че това е наистина лошо.

Директорът на базираната в САЩ борса Coinbase също наскоро взе отношение по ситуацията, като заяви, че обяснението на Банкман-Фрийд за небрежно счетоводство, довело до дупка от $8 милиарда в балансите, няма логика при щателен преглед.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене