НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд отправи обвинение към новия директор на FTX

декември 6, 2022 22:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд отправи обвинение към новия директор на FTX

Сам Банкман-Фрийд, основател на фалиралата борса за криптовалути FTX.com, твърди в интервю, публикувано в понеделник, че новият главен изпълнителен директор на фирмата Джон Джей Рей III е направил изявления, за които се твърди, че са "неверни".

“Не знам дали са лъгали умишлено, или просто е било честна грешка поради това, че хората не са се консултирали с никого, който е знаел къде се намират всички тези записи”, каза Банкман-Фрийд.

Но е имало случаи, в които, знаете ли, се е казвало, че X, Y или Z не са съществували. А аз гледам копие на X, Y, Z и никой от моите имейли не е получил отговор.

Изпадналият в немилост основател на компанията твърди, че Рей и екипът му са игнорирали всички опити на Банкман-Фрийд да се свърже с него.

В показанията си, дадени на 17 ноември, Рей, специалист по преструктуриране от Чикаго, който управляваше фалита на Enron Corp. през 2001 г., описва FTX като компанията с най-лошите примери за корпоративен контрол, на които е бил свидетел.

“Тази ситуация е безпрецедентна – от компрометираната цялост на системите и погрешния регулаторен надзор в чужбина до концентрацията на контрола в ръцете на много малка група неопитни и потенциално компрометирани лица”, каза Рей в процеса по обявяване на фалит.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго


“Бих оспорил твърдението, че има нулев финансов контрол”, каза Банкман-Фрийд в двучасовото интервю.

Напълно съм съгласен, че съществуват места, в които е имало много слаб контрол и че тези места са били критични, и че това е наистина лошо.

Директорът на базираната в САЩ борса Coinbase също наскоро взе отношение по ситуацията, като заяви, че обяснението на Банкман-Фрийд за небрежно счетоводство, довело до дупка от $8 милиарда в балансите, няма логика при щателен преглед.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Рестриктивните правила за криптовалутите в САЩ са в полза на Китай според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг предупреди за потенциалните последици от рестриктивните политики за криптовалутите в САЩ, предполагайки, че държави като Китай в крайна сметка биха могли да получат предимство.

май 31, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.