НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд отправи обвинение към новия директор на FTX

06.12.2022 22:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд отправи обвинение към новия директор на FTX

Сам Банкман-Фрийд, основател на фалиралата борса за криптовалути FTX.com, твърди в интервю, публикувано в понеделник, че новият главен изпълнителен директор на фирмата Джон Джей Рей III е направил изявления, за които се твърди, че са "неверни".

“Не знам дали са лъгали умишлено, или просто е било честна грешка поради това, че хората не са се консултирали с никого, който е знаел къде се намират всички тези записи”, каза Банкман-Фрийд.

Но е имало случаи, в които, знаете ли, се е казвало, че X, Y или Z не са съществували. А аз гледам копие на X, Y, Z и никой от моите имейли не е получил отговор.

Изпадналият в немилост основател на компанията твърди, че Рей и екипът му са игнорирали всички опити на Банкман-Фрийд да се свърже с него.

В показанията си, дадени на 17 ноември, Рей, специалист по преструктуриране от Чикаго, който управляваше фалита на Enron Corp. през 2001 г., описва FTX като компанията с най-лошите примери за корпоративен контрол, на които е бил свидетел.

“Тази ситуация е безпрецедентна – от компрометираната цялост на системите и погрешния регулаторен надзор в чужбина до концентрацията на контрола в ръцете на много малка група неопитни и потенциално компрометирани лица”, каза Рей в процеса по обявяване на фалит.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго


“Бих оспорил твърдението, че има нулев финансов контрол”, каза Банкман-Фрийд в двучасовото интервю.

Напълно съм съгласен, че съществуват места, в които е имало много слаб контрол и че тези места са били критични, и че това е наистина лошо.

Директорът на базираната в САЩ борса Coinbase също наскоро взе отношение по ситуацията, като заяви, че обяснението на Банкман-Фрийд за небрежно счетоводство, довело до дупка от $8 милиарда в балансите, няма логика при щателен преглед.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.