Home

Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго

06.12.2022 6:18 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго

Според данни на Glassnode, доверието в Биткойн (BTC) е на най-високото си ниво, тъй като дългосрочните инвеститори продължават да добавят актива към своите запаси, без да се притесняват от последните новини и падения в сектора.

Страхът и несигурността се разпространяват на високи нива в индустрията. Това е нормално тъй като крипто отново беше обявено за мъртво, а цената на BTC спадна до ниво от $15,700.

На фона на цялата несигурност в пространството подкрепена от срива на FTX и последвалите каскадни ефекти в критпосектора, дългосрочните притежатели на Биткойн остават необезпокоявани и всъщност трупат все повече от актива.

Според графиката на Glassnode, през ноември е отбелязан исторически връх на дългосрочните притежатели на BTC като в момента те са 66% от всички притежатели.

 

Според мнозина дългосрочните притежатели (от 3 г. до 10 г.) , държат с темпове, каквито никога досега не сме виждали, тъй като процентът на техните авоари продължава да се увеличава.

Фалитът на FTX не промени Биткойн пазара толкова, колкото се очакваше и това може да се дължи на факта, че притежателите с ниска увереност вече продават и напускат криптоиндустрията. Все още предстои да се потвърди дали това е дъното на пазарите, но изглежда че “лошите новини” не влияят на цената на BTC толкова, колкото преди. 

Това не означава, че няма да има продавачи при по-нататъшно понижение поради други фактори като капитулация на миньорите, данъци и инфлация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) до $350,000 според исторически точен анализатор


Трудности при копаенето на Биткойн

Според анализатор предстои нова по-нататъшна капитулация на миньорите. Той публикува последния си анализ за капитулацията на 6 юни 2022 г., когато цената на BTC беше $31,500 и в рамките на 1-2 дни тя спадна до $18,000. Според него сега се оформя същата конфигурация на метриката на хаш лентата.

Той смята, че трудността на Биткойн добивът е висока за миньорите, а това означава, че разходите стават все по-високи и изпълнението на задачата им в такава среда става все по-трудна.

Анализаторът добави:

Ето защо миньорите не работят с пълна сила. Ако разполагат с ефикасни машини за добив от ново поколение, те ще ги пускат в експлоатация, но това е всичко. 

Инфлацията е висока и хората усещат ефекта от повишените разходи за живот, освен това цената на BTC намалява, разходите и трудността на копаене стават все по-високи. Като цяло средата е трудна за миньорите.

Към момента на писане на статията трудността на копаене в следващия блок се очаква да достигне -7.05% според данни от BTC.com. Анализаторът смята, че промяна на трудността на добива би помогла да помогне на ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Биткойн е подложен на натиск след последните действия на Mt. Gox

Стойността на Биткойн за кратко падна под $66,000, веднага след като Mt. Gox започна процеса за възстановяване на дължимите BTC на кредиторите.

24.07.2024 14:30 2мин. четене

Биткойн компания се подготвя за голямо IPO на фона на пазарното раздвижване

Съобщава се, че Fold Inc., известна със своята програма за BTC награди, е на прага на голям бизнес ход, който може да окаже значително влияние върху нейното бъдеще и по-широката крипто индустрия.

24.07.2024 12:30 1мин. четене

Mt. Gox oтново прехвърли Биткойн на стойност милиарди долари

Закритата японска крипто борса Mt. Gox прехвърли 37,477 BTC на 24 юли към 08:00 ч. (българско време), равняващи се на $2.5 милиарда към момента на транзакцията, на непознат крипто адрес.

24.07.2024 9:28 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.