НАЧАЛО Биткойн

Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго

декември 6, 2022 6:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго

Според данни на Glassnode, доверието в Биткойн (BTC) е на най-високото си ниво, тъй като дългосрочните инвеститори продължават да добавят актива към своите запаси, без да се притесняват от последните новини и падения в сектора.

Страхът и несигурността се разпространяват на високи нива в индустрията. Това е нормално тъй като крипто отново беше обявено за мъртво, а цената на BTC спадна до ниво от $15,700.

На фона на цялата несигурност в пространството подкрепена от срива на FTX и последвалите каскадни ефекти в критпосектора, дългосрочните притежатели на Биткойн остават необезпокоявани и всъщност трупат все повече от актива.

Според графиката на Glassnode, през ноември е отбелязан исторически връх на дългосрочните притежатели на BTC като в момента те са 66% от всички притежатели.

 

Според мнозина дългосрочните притежатели (от 3 г. до 10 г.) , държат с темпове, каквито никога досега не сме виждали, тъй като процентът на техните авоари продължава да се увеличава.

Фалитът на FTX не промени Биткойн пазара толкова, колкото се очакваше и това може да се дължи на факта, че притежателите с ниска увереност вече продават и напускат криптоиндустрията. Все още предстои да се потвърди дали това е дъното на пазарите, но изглежда че „лошите новини“ не влияят на цената на BTC толкова, колкото преди. 

Това не означава, че няма да има продавачи при по-нататъшно понижение поради други фактори като капитулация на миньорите, данъци и инфлация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) до $350,000 според исторически точен анализатор


Трудности при копаенето на Биткойн

Според анализатор предстои нова по-нататъшна капитулация на миньорите. Той публикува последния си анализ за капитулацията на 6 юни 2022 г., когато цената на BTC беше $31,500 и в рамките на 1-2 дни тя спадна до $18,000. Според него сега се оформя същата конфигурация на метриката на хаш лентата.

Той смята, че трудността на Биткойн добивът е висока за миньорите, а това означава, че разходите стават все по-високи и изпълнението на задачата им в такава среда става все по-трудна.

Анализаторът добави:

Ето защо миньорите не работят с пълна сила. Ако разполагат с ефикасни машини за добив от ново поколение, те ще ги пускат в експлоатация, но това е всичко. 

Инфлацията е висока и хората усещат ефекта от повишените разходи за живот, освен това цената на BTC намалява, разходите и трудността на копаене стават все по-високи. Като цяло средата е трудна за миньорите.

Към момента на писане на статията трудността на копаене в следващия блок се очаква да достигне -7.05% според данни от BTC.com. Анализаторът смята, че промяна на трудността на добива би помогла да помогне на ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене