НАЧАЛО Биткойн

Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго

декември 6, 2022 6:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго

Според данни на Glassnode, доверието в Биткойн (BTC) е на най-високото си ниво, тъй като дългосрочните инвеститори продължават да добавят актива към своите запаси, без да се притесняват от последните новини и падения в сектора.

Страхът и несигурността се разпространяват на високи нива в индустрията. Това е нормално тъй като крипто отново беше обявено за мъртво, а цената на BTC спадна до ниво от $15,700.

На фона на цялата несигурност в пространството подкрепена от срива на FTX и последвалите каскадни ефекти в критпосектора, дългосрочните притежатели на Биткойн остават необезпокоявани и всъщност трупат все повече от актива.

Според графиката на Glassnode, през ноември е отбелязан исторически връх на дългосрочните притежатели на BTC като в момента те са 66% от всички притежатели.

 

Според мнозина дългосрочните притежатели (от 3 г. до 10 г.) , държат с темпове, каквито никога досега не сме виждали, тъй като процентът на техните авоари продължава да се увеличава.

Фалитът на FTX не промени Биткойн пазара толкова, колкото се очакваше и това може да се дължи на факта, че притежателите с ниска увереност вече продават и напускат криптоиндустрията. Все още предстои да се потвърди дали това е дъното на пазарите, но изглежда че “лошите новини” не влияят на цената на BTC толкова, колкото преди. 

Това не означава, че няма да има продавачи при по-нататъшно понижение поради други фактори като капитулация на миньорите, данъци и инфлация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) до $350,000 според исторически точен анализатор


Трудности при копаенето на Биткойн

Според анализатор предстои нова по-нататъшна капитулация на миньорите. Той публикува последния си анализ за капитулацията на 6 юни 2022 г., когато цената на BTC беше $31,500 и в рамките на 1-2 дни тя спадна до $18,000. Според него сега се оформя същата конфигурация на метриката на хаш лентата.

Той смята, че трудността на Биткойн добивът е висока за миньорите, а това означава, че разходите стават все по-високи и изпълнението на задачата им в такава среда става все по-трудна.

Анализаторът добави:

Ето защо миньорите не работят с пълна сила. Ако разполагат с ефикасни машини за добив от ново поколение, те ще ги пускат в експлоатация, но това е всичко. 

Инфлацията е висока и хората усещат ефекта от повишените разходи за живот, освен това цената на BTC намалява, разходите и трудността на копаене стават все по-високи. Като цяло средата е трудна за миньорите.

Към момента на писане на статията трудността на копаене в следващия блок се очаква да достигне -7.05% според данни от BTC.com. Анализаторът смята, че промяна на трудността на добива би помогла да помогне на ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.