НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд обяви кога ще даде показания

декември 9, 2022 20:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд обяви кога ще даде показания

Бившият главен изпълнителен директор на фалиралата криптоборса FTX Сам Банкман-Фрийд потвърди, че е готов да даде показания пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите във Вашингтон.

В ново писмо, изпратено от сенаторите, Банкман-Фрийд е заплашен с призовка от Конгреса, ако откаже да сътрудничи. И преди Сенатът беше проявил желание основателят на FTX да даде показания, но досега тази молба не беше удовлетворена.

Той сподели, че е съгласен да се яви в съда на 13 декември тази година и написа в Twitter:

Все още нямам достъп до голяма част от данните си – професионални или лични. Така че има ограничение на това, което ще мога да кажа и няма да бъда толкова полезен, колкото ми се иска.

Сед това Банкман-Фрийд добави:

 Но тъй като комисията все още смята, че това би било полезно, аз съм готов да дам показания на 13-ти.

Освен това той сподели, че ще се опита да даде подробности за платежоспособността на FTX.US, пътищата, които биха могли да върнат стойността на потребителите в международен план, както и какво според него е довело до катастрофата и собствените му пропуски.

Банкман-Фрийд сподели, че е виждал себе си като примерен главен изпълнителен директор, който не е мързелив и не би могъл да се откъсне от света. Именно това го е накарало да се чувства още по-зле от създадената ситуация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър, предвидил дъното през 2018, дава нова прогноза


Младият предприемач добави, че съжалява и се надява хората да могат да се поучат от разликата между това което е бил и това което е могъл да бъде.

Изпадналият в затруднение Банкман-Фрийд даде няколко интервюта за медиите след срива на компанията си, в които подробно изложи своята версия на историята, но се отказа от по-ранна покана от Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите, като заяви, че иска да изчака, докато приключи с изучаването и прегледа на случилото се. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене