НАЧАЛО Биткойн

SAFU фондът на Binance е стабилен и има над 16,000 BTC

март 19, 2023 12:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SAFU фондът на Binance е стабилен и има над 16,000 BTC

Binance предприе проактивен ход за защита на средствата на потребителите, като размени BUSD за USDT и TUSD в своя Фонд за сигурни активи за потребителите (SAFU), тъй като пазарната капитализация на BUSD продължава да намалява.

Понастоящем SAFU разполага с поне $1 милиарда и ще продължи да поддържа достатъчно средства, като периодично увеличава сумата със собствени ресурси.

Paxos емитира BUSD, стабилна монета с марката Binance и наскоро обърна 7.9 милиарда BUSD токенa във фиат, след като нюйоркските регулаторни органи наредиха на компанията да спре да сече токена.

Moody предупреди, че неотдавнашното обезценяване на USDC след фалита на Silicon Valley Bank може да засили контрола върху стабилните монети в САЩ, предизвиквайки криза на доверието в типа монети, подкрепени с фиат.

Circle, емитентът на USDC издаде и откупи $5 милиарда след обезценяването на стабилната монета, а намесата на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) възстанови обвързаността ѝ с щатския долар.

Законопроектът за стабилните монети, изготвен миналата година, може да бъде ускорен за приемане след случилото се с USDC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан


По текущи цени Биткойн адресът на SAFU съдържа приблизително 16,277 BTC, което се равнява на $449 милиона.

Binance финансира SAFU чрез част от таксите за търговия и ще продължи да държи средствата на потребителите на публично проверими адреси и да поддържа търговията с BUSD.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене