НАЧАЛО Биткойн

Ръст на Биткойн депозитите в една от най-големите крипто борси – какво следва за цената?

октомври 4, 2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръст на Биткойн депозитите в една от най-големите крипто борси – какво следва за цената?

Последните данни от веригата разкриват, че базираната в САЩ борса за криптовалути Kraken е регистрирала най-големия си Биткойн депозит от няколко години насам. Това развитие съвпада с 5% скок в цената на BTC в сравнение с предходната седмица.

Данните от Crypto Quant показват значителен приток на BTC в борсата, което предполага спекулации за потенциална бича тенденция за водещата криптовалута. По-конкретно, на борсата бе отбелязан значителен приток от 14,924 BTC, което бележи най-високата стойност от 2018 г. насам.

Исторически погледнато, борсите, на които се наблюдава приток на голям обем, често се свързват с предстоящи скокове на цените на Биткойн. Следователно, ако бъде преодолян крайъгълният камък от $30,000, това може да подейства като психологически катализатор за следващата фаза на ралито.

По отношение на регулаторните въпроси, неотдавнашните неуспехи, пред които бе изправена Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в съдебните дела срещу Grayscale и Ripple, в съчетание с положителните настроения около потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF, се разглеждат като благоприятни развития за криптоекосистемата.

Въпреки това си струва да се отбележи, че съдебното дело срещу XRP може да продължи поне до 2025 г., преди да се стигне до решение, а заявленията за спот ETF, особено от субекти като Blackrock, едва ли ще получат одобрение преди 2024 г.

На по-широкия икономически фронт правителството на САЩ успя да предотврати спирането на работата си, което предизвика очаквано рали при Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $41,000 – защо крипто пазарът е на зелено днес?

Биткойна, който достигна годишен връх от $41,700, с което олатилният криптопазар привлече широко внимание както от страна на инвеститори, така и от страна на ентусиасти и анализатори.

декември 4, 2023 9:00 2 мин. четене

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.