НАЧАЛО Други

Русия с важно съобщение за валутата на БРИКС

ноември 3, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия с важно съобщение за валутата на БРИКС

15-ата среща на върха на БРИКС, проведена през август тази година, приключи с включването на шест нови държави в алианса, което представлява историческо разширяване след повече от десетилетие.

Това разширяване е значимо, особено като се имат предвид усилията на БРИКС за създаване на нова валута като алтернатива на щатския долар. По-специално, Сергей Глазиев, бивш съветник на президента на Русия, а сега политик, наскоро направи важно изявление относно напредъка на предстоящата валута на БРИКС.

Изявленията на Сергей подчертават сериозния ангажимент на БРИКС за въвеждане на нова валута, която потенциално би могла да се конкурира с щатския долар. Въз основа на забележките на руския икономист се предполага, че новата валута на БРИКС може да бъде въведена по време на 16-ата среща на върха, насрочена за 2024 г.

Изявлението на Сергей включва потвърждение, че валутата на БРИКС вече е в напреднал стадий на разработване, като преди официалното ѝ пускане на пазара са необходими някои доработки. Той заяви, че валутата на БРИКС е “почти готова” и очаква “политическо съгласие” за пускането ѝ в обращение.

Освен това Сергей отбеляза:

За да започнем пускането на тази валута, се нуждаем от политическото одобрение на страните членки на БРИКС. Три от нациите вече изразиха подкрепата си за въвеждането на новата валута чрез съответните си държавни глави.

Според Сергей три от петте нации от БРИКС подкрепят валутата, докато мнението на останалите две предстои да бъде получено. Ако тези две държави дадат съгласието си, има вероятност валутата на БРИКС да бъде официално представена през 2024 г.

Това развитие има потенциала да доведе до фундаментална промяна в световния финансов пейзаж, като постави под въпрос господстващия американски долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “Русия с важно съобщение за валутата на БРИКС”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.