НАЧАЛО Други

Русия прие на първо четене закон, разрешаващ използването на блокчейн

февруари 18, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия прие на първо четене закон, разрешаващ използването на блокчейн

Законодателното събрание на Русия прие на първо четене законопроектът за разрешаване на използването на блокчейн технологията за финансовите пазари.

Депутатите внесоха в “Държавната дума” законопроект № 221502-8 през октомври 2022 г., който позволява на участниците на финансовите пазари да комбинират операциите си с блокчейн платформи. Държавната дума е законодателният орган на руския парламент и сега той ще премине към етапа на разглеждане в комисия.

Финансовият пазар, който възникна през 2020 г., позволява на гражданите да закупуват различни финансови продукти по всяко време. Регулаторните органи не позволиха на участниците да комбинират операциите си с блокчейн технологията по-рано, но законопроектът ще узакони използването на технологията, след като стане закон.

Според законопроекта тази иновация ще улесни създаването на нови бизнес модели на финансовия пазар, основани на дигитална трансформация на финансовите услуги.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто зимата приключи, твърди макро стратег


Освен това информацията сочи, че Русия работи с Иран за разработване на подкрепена със злато стабилна монета, наречена “Token of the Persian Gulf”.

През ноември 2022 г. член на Държавната дума заяви, че се работи по стартирането на национална борса за криптовалути. Чрез тази инициатива правителството на страната смята, че ще улови милиарди рубли данъчни приходи, които сега пропуска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене