НАЧАЛО Други

Русия може да изземе парите на клиентите на JPMorgan

12.05.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия може да изземе парите на клиентите на JPMorgan

Според неотдавнашен доклад JPMorgan Chase се подготвя за потенциална конфискация на активите си в Русия.

В новооткрита документация банката признава, че има опасност от конфискация на активите ѝ в Русия поради съдебни дела, заведени както в руски, така и в американски съдилища, според Reuters.

Преди две седмици руски съд се произнесе в полза на държавния кредитор VTB Bank, като уважи искането му да си възстанови $439.5 милиона, които JPMorgan Chase уж е замразила в Ню Йорк в резултат на санкциите на САЩ.

Решението на съда налага запор на сметките на JPMorgan в Русия, както и на цялото „движимо и недвижимо имущество“. Въпреки че JPMorgan не е определила стойността на активите си в Русия, компанията твърди, че искът на VTB надхвърля размера на капитала, който американската банка притежава в страната.

След нахлуването на Русия в Украйна и последвалото налагане на санкции от страна на западните държави през април 2022 г. JPMorgan реши да отпише $1.46 милиарда в активи, свързани с Русия, включително тези, които са неблагоприятно засегнати от инфлацията.

Както съобщава Associated Press, по-голямата част от експозицията на JPMorgan в Русия се намираше в подразделенията за инвестиционно банкиране и управление на активи. Главният финансов директор на JPMorgan Джереми Барнъм отбеляза, че повечето от отписванията се отнасят до конкретни руски компании и активи, както и до някои деривати, свързани с Русия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.