НАЧАЛО Други

Русия и Хамас са заплаха за демокрацията твърди президента на САЩ

октомври 20, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия и Хамас са заплаха за демокрацията твърди президента на САЩ

В неотдавнашно обръщение в Овалния кабинет президентът Джо Байдън призова американския народ да подкрепи финансирането на военните усилия на Израел и Украйна.

Той подчерта, че както Хамас, така и руският президент Владимир Путин представляват сериозни заплахи за американската демокрация. Президентът Байдън заяви, че от решаващо значение за националната сигурност на Америка е да се окаже помощ на Украйна и Израел в съответните им конфликти срещу Русия и войнстващите групировки.

Той обяви официално искане до Конгреса за отпускане на средства в размер на около $100 милиарда, които ще бъдат предназначени за Израел, Украйна, Тайван и южната граница на САЩ. Разбивката на искането включва $60 милиарда за Украйна през следващата година, $14 милиарда за укрепване на израелската отбрана, $10 милиарда за хуманитарни дейности (включително за Газа), $14 милиарда за гранична сигурност и борба с трафика на фентанил и $7 милиарда за различни приоритети в областта на националната сигурност, включително за Индо-тихоокеанския регион.

Президентът Байдън подчерта историческия урок, че когато терористите и диктаторите не се контролират, те водят до повече хаос, смърт и разрушения. Той подчерта, че е важно те да бъдат държани отговорни.

Въпреки че в Конгреса има двупартийна подкрепа за финансирането на военновременните нужди на Израел, общественото мнение по този въпрос остава разнопосочно. Освен това имаше предизвикателства при получаването на одобрение за предишни пакети помощи, а политическите разногласия в Камарата на представителите допълнително усложниха ситуацията.

Президентът Байдън също така се застъпи за продължаващото участие на Америка в световните дела, противопоставяйки се на изолационисткия подход на своя предшественик Доналд Тръмп. Той подчерта, че допълнителното финансиране е разумна инвестиция, която ще донесе дивиденти за американската сигурност в дългосрочен план.

Това обръщение последва посещението на президента Байдън в Израел, по време на което той изрази солидарност с болката и историческите рани на нацията след опустошително нападение. Той се ангажира да поиска безпрецедентен пакет за подкрепа на отбраната на Израел, по-специално за снабдяване на системата за противовъздушна отбрана “Железен купол” с необходимите боеприпаси.

Освен това президентът Байдън предупреди Израел да не се поддава на гнева и да не допуска грешки в разгара на конфликта, като направи паралел с реакцията на Америка след атентатите от 11 септември 2001 г. Той засегна и опасенията за потенциално нарастване на престъпленията от омраза, особено тези, насочени срещу американците евреи или мюсюлмани, като се позова на трагичното убийство на шестгодишно палестинско момче в Илинойс. След речта си президентът Байдън лично разговаря с бащата и чичото на детето.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.