НАЧАЛО Други

ОАЕ стартира нова зона за развитието на блокчейн и Web3 технологиите

октомври 20, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОАЕ стартира нова зона за развитието на блокчейн и Web3 технологиите

В Обединените арабски емирства (ОАЕ) беше открита нова свободна зона, посветена на насърчаването на растежа на Web3 и блокчейн предприятията.

По-конкретно, Рас Ал Хайман, град, известен с богатото си културно наследство, има за цел да създаде среда, благоприятстваща разрастването на индустрията на дигиталните активи.

Шейх Мохамед бин Сауд бин Сакр Ал Касими председателства официалното откриване на Оазиса за дигиталните активи на RAK (RAK DAO) в четвъртък.

Тази свободна зона има за цел да предостави цялостна подкрепа на предприятията, работещи в рамките на Web3 екосистемата. Следователно цифровите активи, блокчейн технологията и дори изкуственият интелект са готови да се възползват от нейното създаване.

Глобалният пейзаж на индустрията на дигиталните активи варира от региони, които са предпазливо възприемчиви, до откровено оспорвани. Например, Съединените щати са особено гласовити в резервите си относно подобни развития. Обратно, многобройни държави с готовност прегръщат потенциала, заложен в развитието на технологиите.

Сега ОАЕ се позиционират като шампион на тази последна перспектива, като стартират свободна зона, съобразена с нуждите на Web3 и блокчейн предприятията. Очаква се създаването на RAK DAO да предложи значителна подкрепа на предприятията в сектора на дигиталните активи. Освен това се очаква това решение да доведе до икономическа диверсификация в Рас ал Хайма.

Според информацията свободната зона е предназначена изключително за доставчици на услуги в областта на дигиталните и виртуалните активи. Освен това индустрии като метавселената, портфейлите за виртуални активи, NFT и други предприятия, свързани с Web3, са готови да намерят убежище в тази разрастваща се зона.

В съобщението се уточнява още, че RAK DAO ще разполага с програми за безвъзмездни средства и целева подкрепа, предлагайки значителен потенциал за подпомагане на развитието на технологиите и бизнеса, както и на маркетинга. Шейх Сауд изрази стремежа на града да “осигури платформа, която да подхранва растежа и успеха му” в Web3 сектора.

За разлика от тях, тези свободни от Web3 зони са обособени райони, които предоставят на предприемачите пълна собственост върху техния бизнес. Освен това те установяват специфични данъчни и регулаторни рамки за дейността. RAK DAO вече си е осигурила партньорства, включително с фондация HBAR и местната Rakbank.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.