НАЧАЛО Други

Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън “тоталитарна”

септември 9, 2022 11:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън “тоталитарна”

През последните няколко години цифровите активи, включително криптовалутите, отбелязаха експлозивен растеж. 

През ноември 2021 г. криптовалутите надхвърлиха пазарната капитализация от $3 трилиона. Смята се, че около 40 милиона души са инвестирали, търгували или използвали криптовалути като цяло.

При такъв значителен възход на САЩ се предостави възможност да се активизират и да покажат лидерство в световната финансова система, като намерят начин да останат на върха на еволюцията на цифровите валути, като същевременно защитят потребителите, предприятията и по-широката финансова система. 

Изпълнителната заповед на Байдън

Така се появи заповед № 14067 “Осигуряване на отговорно развитие на цифровите активи”, подписана на 9 март, известна още като изпълнителна заповед на президента Байдън за криптовалутите. 

Съвсем наскоро Джеймс Рикардс, бивш съветник на Пентагона, Белия дом, Конгреса, ЦРУ и Министерството на отбраната, се присъедини към автора на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки в подкаста му The Rich Dad Channel на 9 март. Там той коментира заповедта, определяйки я като “шпионски софтуер”.

Това драстично ще разшири властта и влиянието на федералното правителство <…> по същество действа като нов вид шпионски софтуер.

Кийосаки определи този сценарий като близък до зловещото бъдеще, описано в романа “1984” на Джордж Оруел.

Джим това е като “Големият брат наблюдава” на Джордж Оруел, но на стероиди.

Рикард коментира изпълнителната заповед, като според него тя е свързана със “скрита адженда”, която според него ускорява движението към цифровите валути на централните банки (CBDCs), които според двамата са “шпионски софтуер”.

Ето защо бием тревога по отношение на изпълнителна заповед 14067. Щом е цифрова <…> сега те ще знаят какво купувате. Защото всеки продукт има SKU – код за поддържане на складовата единица. 

С цифровото QR сканиране, те ще знаят какво купувате, а тази цифрова валута е програмируема, което означава, че те могат да блокират определени покупки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да определи посоката на пазарите – Cred


Притесненията им са, че цифровата валута на централната банка ще въведе сценарий, подобен на света в книгата на Оруел “1984”, където “Големият брат” ще държи юздите на финансите и решенията, които хората вземат в живота си. 

Трудно е да се твърди, че в централната цифрова валута няма да бъде вграден механизъм за проследяване. Надзорът и законодателството по отношение на цифровите валути не е задължително да са е нещо лошо, но времето ще покаже как ще се развият нещата в крайна сметка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.