НАЧАЛО Други

Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън „тоталитарна“

септември 9, 2022 11:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън „тоталитарна“

През последните няколко години цифровите активи, включително криптовалутите, отбелязаха експлозивен растеж. 

През ноември 2021 г. криптовалутите надхвърлиха пазарната капитализация от $3 трилиона. Смята се, че около 40 милиона души са инвестирали, търгували или използвали криптовалути като цяло.

При такъв значителен възход на САЩ се предостави възможност да се активизират и да покажат лидерство в световната финансова система, като намерят начин да останат на върха на еволюцията на цифровите валути, като същевременно защитят потребителите, предприятията и по-широката финансова система. 

Изпълнителната заповед на Байдън

Така се появи заповед № 14067 „Осигуряване на отговорно развитие на цифровите активи“, подписана на 9 март, известна още като изпълнителна заповед на президента Байдън за криптовалутите. 

Съвсем наскоро Джеймс Рикардс, бивш съветник на Пентагона, Белия дом, Конгреса, ЦРУ и Министерството на отбраната, се присъедини към автора на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки в подкаста му The Rich Dad Channel на 9 март. Там той коментира заповедта, определяйки я като „шпионски софтуер“.

Това драстично ще разшири властта и влиянието на федералното правителство <…> по същество действа като нов вид шпионски софтуер.

Кийосаки определи този сценарий като близък до зловещото бъдеще, описано в романа „1984“ на Джордж Оруел.

Джим това е като „Големият брат наблюдава“ на Джордж Оруел, но на стероиди.

Рикард коментира изпълнителната заповед, като според него тя е свързана със „скрита адженда“, която според него ускорява движението към цифровите валути на централните банки (CBDCs), които според двамата са „шпионски софтуер“.

Ето защо бием тревога по отношение на изпълнителна заповед 14067. Щом е цифрова <…> сега те ще знаят какво купувате. Защото всеки продукт има SKU – код за поддържане на складовата единица. 

С цифровото QR сканиране, те ще знаят какво купувате, а тази цифрова валута е програмируема, което означава, че те могат да блокират определени покупки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да определи посоката на пазарите – Cred


Притесненията им са, че цифровата валута на централната банка ще въведе сценарий, подобен на света в книгата на Оруел „1984“, където „Големият брат“ ще държи юздите на финансите и решенията, които хората вземат в живота си. 

Трудно е да се твърди, че в централната цифрова валута няма да бъде вграден механизъм за проследяване. Надзорът и законодателството по отношение на цифровите валути не е задължително да са е нещо лошо, но времето ще покаже как ще се развият нещата в крайна сметка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Фиатните пари са в опасност – какво е решението? – Рей Далио

Известният хедж фонд мениджър даде интересно предложение, което предполагаемо гарантира покупателната способност на потребителите.

февруари 3, 2023 20:00 2 мин. четене

MicroStrategy отчита загуба за четвъртото тримесечие

Компанията заяви, че нетната загуба е била повлияна от разходи за обезценка на дигитални активи в размер на $197.6 милиона.

февруари 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто борса интегрира изкуствения интелект ChatGPT

Базираната в САЩ борса за криптовалути PayBito обяви в петък плановете си да интегрира ChatGPT – чатбот с изкуствен интелект, разработен от изследователската фирма OpenAI.

февруари 3, 2023 18:00 1 мин. четене

99-годишният Чарли Мънгър отново разкритикува криптовалутите

Известният криптоскептик и милиардер Чарли Мънгър поднови критиките си към дигиталните активи, като призовава регулаторните органи на САЩ да забранят криптовалутите.

февруари 3, 2023 17:00 2 мин. четене