Home

Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън “тоталитарна”

09.09.2022 11:40 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън “тоталитарна”

През последните няколко години цифровите активи, включително криптовалутите, отбелязаха експлозивен растеж. 

През ноември 2021 г. криптовалутите надхвърлиха пазарната капитализация от $3 трилиона. Смята се, че около 40 милиона души са инвестирали, търгували или използвали криптовалути като цяло.

При такъв значителен възход на САЩ се предостави възможност да се активизират и да покажат лидерство в световната финансова система, като намерят начин да останат на върха на еволюцията на цифровите валути, като същевременно защитят потребителите, предприятията и по-широката финансова система. 

Изпълнителната заповед на Байдън

Така се появи заповед № 14067 “Осигуряване на отговорно развитие на цифровите активи”, подписана на 9 март, известна още като изпълнителна заповед на президента Байдън за криптовалутите. 

Съвсем наскоро Джеймс Рикардс, бивш съветник на Пентагона, Белия дом, Конгреса, ЦРУ и Министерството на отбраната, се присъедини към автора на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки в подкаста му The Rich Dad Channel на 9 март. Там той коментира заповедта, определяйки я като “шпионски софтуер”.

Това драстично ще разшири властта и влиянието на федералното правителство <…> по същество действа като нов вид шпионски софтуер.

Кийосаки определи този сценарий като близък до зловещото бъдеще, описано в романа “1984” на Джордж Оруел.

Джим това е като “Големият брат наблюдава” на Джордж Оруел, но на стероиди.

Рикард коментира изпълнителната заповед, като според него тя е свързана със “скрита адженда”, която според него ускорява движението към цифровите валути на централните банки (CBDCs), които според двамата са “шпионски софтуер”.

Ето защо бием тревога по отношение на изпълнителна заповед 14067. Щом е цифрова <…> сега те ще знаят какво купувате. Защото всеки продукт има SKU – код за поддържане на складовата единица. 

С цифровото QR сканиране, те ще знаят какво купувате, а тази цифрова валута е програмируема, което означава, че те могат да блокират определени покупки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да определи посоката на пазарите – Cred


Притесненията им са, че цифровата валута на централната банка ще въведе сценарий, подобен на света в книгата на Оруел “1984”, където “Големият брат” ще държи юздите на финансите и решенията, които хората вземат в живота си. 

Трудно е да се твърди, че в централната цифрова валута няма да бъде вграден механизъм за проследяване. Надзорът и законодателството по отношение на цифровите валути не е задължително да са е нещо лошо, но времето ще покаже как ще се развият нещата в крайна сметка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп обмисля да назначи топ банкер за министър на финансите

След неотдавнашната стрелба по време на републикански митинг шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ рязко нараснаха.

18.07.2024 11:30 2мин. четене

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.