НАЧАЛО Други

Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън „тоталитарна“

септември 9, 2022 11:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън „тоталитарна“

През последните няколко години цифровите активи, включително криптовалутите, отбелязаха експлозивен растеж. 

През ноември 2021 г. криптовалутите надхвърлиха пазарната капитализация от $3 трилиона. Смята се, че около 40 милиона души са инвестирали, търгували или използвали криптовалути като цяло.

При такъв значителен възход на САЩ се предостави възможност да се активизират и да покажат лидерство в световната финансова система, като намерят начин да останат на върха на еволюцията на цифровите валути, като същевременно защитят потребителите, предприятията и по-широката финансова система. 

Изпълнителната заповед на Байдън

Така се появи заповед № 14067 „Осигуряване на отговорно развитие на цифровите активи“, подписана на 9 март, известна още като изпълнителна заповед на президента Байдън за криптовалутите. 

Съвсем наскоро Джеймс Рикардс, бивш съветник на Пентагона, Белия дом, Конгреса, ЦРУ и Министерството на отбраната, се присъедини към автора на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки в подкаста му The Rich Dad Channel на 9 март. Там той коментира заповедта, определяйки я като „шпионски софтуер“.

Това драстично ще разшири властта и влиянието на федералното правителство <…> по същество действа като нов вид шпионски софтуер.

Кийосаки определи този сценарий като близък до зловещото бъдеще, описано в романа „1984“ на Джордж Оруел.

Джим това е като „Големият брат наблюдава“ на Джордж Оруел, но на стероиди.

Рикард коментира изпълнителната заповед, като според него тя е свързана със „скрита адженда“, която според него ускорява движението към цифровите валути на централните банки (CBDCs), които според двамата са „шпионски софтуер“.

Ето защо бием тревога по отношение на изпълнителна заповед 14067. Щом е цифрова <…> сега те ще знаят какво купувате. Защото всеки продукт има SKU – код за поддържане на складовата единица. 

С цифровото QR сканиране, те ще знаят какво купувате, а тази цифрова валута е програмируема, което означава, че те могат да блокират определени покупки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да определи посоката на пазарите – Cred


Притесненията им са, че цифровата валута на централната банка ще въведе сценарий, подобен на света в книгата на Оруел „1984“, където „Големият брат“ ще държи юздите на финансите и решенията, които хората вземат в живота си. 

Трудно е да се твърди, че в централната цифрова валута няма да бъде вграден механизъм за проследяване. Надзорът и законодателството по отношение на цифровите валути не е задължително да са е нещо лошо, но времето ще покаже как ще се развият нещата в крайна сметка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ripple с голяма победа в делото срещу SEC

Съдията от Окръжния съд на САЩ Аналиса Торес нареди на Комисията по ценни книжа и борси да предаде документи, свързани с бившия й висш служител Уилям Хинман, което е значителна победа за Ripple.

септември 30, 2022 16:18 1 мин. четене

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене