НАЧАЛО Други

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

02.10.2022 18:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

В крайна сметка активът спечели за сметка на другите световни фиатни валути. 

Предстои срив, отново твърди Кийосаки

Въпреки силното представяне на долара авторът на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки сподели тревожна прогноза. Той твърди, че силата на американската валута ще бъде краткотрайна. 

В туит от 1 октомври Кийосаки отбеляза, че доларът може да се срине в началото на 2023 г., но предпложи среброто като алтернативен актив за предпазване от евентуален срив. 

Ще последва ли американският долар английския паунд стерлинг? Вярвам, че ще стане. Вярвам, че американският долар ще се срине до януари 2023 г., след като Фед [направи обрат в политиките си]. За да се възползвам от срива на щатския долар, купих много [сребро] от американската марка Buffalo. Среброто е изгодна сделка.

Много фиатни валути поевтиняват, тъй като съответните им централни банки се опитват да не изостават от политиката на ФЕД. По-специално, има признаци, че ФЕД ще продължи с графика за повишаване на лихвените проценти. 

Биткойн като хедж срещу инфлацията

Силата на долара директно се отрази на загубите на други глобални фиатни валути, като много инвеститори се насочиха към Биткойн като хедж. 

Интересът се подчертава от рязкото нарастване на обема на търговията с Биткойн, който достигна тримесечен връх, въпреки че цената на актива се задържа под $19,000 през годината.

Някои инвеститорите се отказват от фиатните активи и разглеждат BTC като хедж, а други виждат възможности за арбитраж. Развитието подчертава потенциала на криптовалутата и способността ѝ да изпълнява основната си функция. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво да очакваме през октомври?


Кийосаки сподели вижданията си по отношение на долара, след като преди това предупреди, че световните пазари вероятно ще преживеят “катастрофален срив”, а инвеститорите трябва да разгелдат криптовалутите като потенциален хедж.

В същото време по-рано авторът прогнозира края на USD, като го нарече фалшиви пари и същевременно посъветва инвеститорите да изберат среброто, което според него може да поскъпне до около $500. 

Кийосаки също така намекна в предишен туит, че САЩ и Англия имат обща историческа връзка, която може да се пренесе към трудностите на американската валута. 

Родното място на АМЕРИКА е НОВА АНГЛИЯ. Старата АНГЛИЯ умря тази седмица. Старата английска лира умря тази седмица, както и старите английски пенсии. Дали ще последва НОВАТА АНГЛИЯ на Америка? Не забравяйте, че сривовете правят богатите още по-богати. Не бъдете жертва като [Англия]. Мислете и действайте с НОВА енергия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Gemini ще върне над $1 милиард на клиентите на своята Earn програма

Gemini, борса за криптовалути, постигна споразумение с Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк (NYDFS) относно програмата Gemini Earn.

29.02.2024 21:00 2 мин. четене

Фондовият пазар ще продължи бичия си пазар ако съдим по историята

Според неотдавнашен анализ на Ned Davis Research (NDR) настоящата възходяща тенденция в цените на акциите продължава само 344 дни.

29.02.2024 20:00 1 мин. четене

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.