НАЧАЛО Други

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

В крайна сметка активът спечели за сметка на другите световни фиатни валути. 

Предстои срив, отново твърди Кийосаки

Въпреки силното представяне на долара авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки сподели тревожна прогноза. Той твърди, че силата на американската валута ще бъде краткотрайна. 

В туит от 1 октомври Кийосаки отбеляза, че доларът може да се срине в началото на 2023 г., но предпложи среброто като алтернативен актив за предпазване от евентуален срив. 

Ще последва ли американският долар английския паунд стерлинг? Вярвам, че ще стане. Вярвам, че американският долар ще се срине до януари 2023 г., след като Фед [направи обрат в политиките си]. За да се възползвам от срива на щатския долар, купих много [сребро] от американската марка Buffalo. Среброто е изгодна сделка.

Много фиатни валути поевтиняват, тъй като съответните им централни банки се опитват да не изостават от политиката на ФЕД. По-специално, има признаци, че ФЕД ще продължи с графика за повишаване на лихвените проценти. 

Биткойн като хедж срещу инфлацията

Силата на долара директно се отрази на загубите на други глобални фиатни валути, като много инвеститори се насочиха към Биткойн като хедж. 

Интересът се подчертава от рязкото нарастване на обема на търговията с Биткойн, който достигна тримесечен връх, въпреки че цената на актива се задържа под $19,000 през годината.

Някои инвеститорите се отказват от фиатните активи и разглеждат BTC като хедж, а други виждат възможности за арбитраж. Развитието подчертава потенциала на криптовалутата и способността ѝ да изпълнява основната си функция. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво да очакваме през октомври?


Кийосаки сподели вижданията си по отношение на долара, след като преди това предупреди, че световните пазари вероятно ще преживеят „катастрофален срив“, а инвеститорите трябва да разгелдат криптовалутите като потенциален хедж.

В същото време по-рано авторът прогнозира края на USD, като го нарече фалшиви пари и същевременно посъветва инвеститорите да изберат среброто, което според него може да поскъпне до около $500. 

Кийосаки също така намекна в предишен туит, че САЩ и Англия имат обща историческа връзка, която може да се пренесе към трудностите на американската валута. 

Родното място на АМЕРИКА е НОВА АНГЛИЯ. Старата АНГЛИЯ умря тази седмица. Старата английска лира умря тази седмица, както и старите английски пенсии. Дали ще последва НОВАТА АНГЛИЯ на Америка? Не забравяйте, че сривовете правят богатите още по-богати. Не бъдете жертва като [Англия]. Мислете и действайте с НОВА енергия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене