НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Какво да очакваме през октомври?

октомври 1, 2022 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво да очакваме през октомври?

Към края на септември, цената на Биткойн (BTC) изглежда се стабилизира над $19,000, докато волатилността намалява.

Стабилността на цената на Биткойн отчасти се дължи на факта, че активът се откроява като изгоден хедж в момент, когато щатският долар е водещ пред други глобални фиатни валути.

Въз основа на неотдавнашното движение на цените анализаторът на Kitco News – Джим Уайкоф предположи, че спадът на волатилността на Биткойн може да означава, че „на хоризонта се задава по-голямо движение на цените“.

По-конкретно, анализаторът посочи, че сриващата се волатилност е резултат от това, че цената на Биткойн се движи в неутрална тенденция, въпреки че мечките контролират пазара.

По отношение на перспективите пред актива, Уайкоф заяви, че ако цената надхвърли септемврийския връх от около $20,000, това ще активизира биковете. Все пак мечките ще доминират, ако активът през следващия месец падне под дъната от септември.

Биткойн през октомври

Флагманската криптовалута навлиза в октомври – месец, за който се знае, че е благоприятен за актива и това може да бъде ключов психологически стимул за повечето инвеститори. Ето защо е вероятно те да очакват с нетърпение да се възползват от бичия сезон, но биха останали предпазливи към преобладаващите макроикономически фактори.

Въпреки че Биткойн показва признаци на потенциално рали, макроикономическите фактори продължават да представят мрачна картина, докато активът търси тласък. Струва си да се отбележи, че първоначалната концепция на BTC е била предназначена да оцелее в такива условия, характеризиращи се с повишаване на лихвените проценти и забавяне на икономиката.

В тази линия обемът на търговията с водещия актив и други глобални фиатни валути регистрира скок. Инвеститорите все по-често изоставят британския паунд и еврото в полза на Биткойн.


Освен това крипто общността залага, че Биткойн ще се покачи над нивото от $20,000, тъй като стремежът за излизане от мечия пазар продължава.

Отделяне на криптовалутите от акциите

На фона на условията Биткойн все повече корелираше с фондовия пазар, но има признаци на промяна на тази тенденция. По-специално, корелацията между Биткойн, Етериум (ETH) и S&P 500 е намаляла с -2.4% към 29 септември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance


Експертът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп предположи, че водещата криптовалута може да се насочи към $19,600, ако задържи нивото от $19,300, като отбеляза, че активът може да изглежда „с известна инерция“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене