НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Какво да очакваме през октомври?

октомври 1, 2022 18:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво да очакваме през октомври?

Към края на септември, цената на Биткойн (BTC) изглежда се стабилизира над $19,000, докато волатилността намалява.

Стабилността на цената на Биткойн отчасти се дължи на факта, че активът се откроява като изгоден хедж в момент, когато щатският долар е водещ пред други глобални фиатни валути.

Въз основа на неотдавнашното движение на цените анализаторът на Kitco News – Джим Уайкоф предположи, че спадът на волатилността на Биткойн може да означава, че “на хоризонта се задава по-голямо движение на цените”.

По-конкретно, анализаторът посочи, че сриващата се волатилност е резултат от това, че цената на Биткойн се движи в неутрална тенденция, въпреки че мечките контролират пазара.

По отношение на перспективите пред актива, Уайкоф заяви, че ако цената надхвърли септемврийския връх от около $20,000, това ще активизира биковете. Все пак мечките ще доминират, ако активът през следващия месец падне под дъната от септември.

Биткойн през октомври

Флагманската криптовалута навлиза в октомври – месец, за който се знае, че е благоприятен за актива и това може да бъде ключов психологически стимул за повечето инвеститори. Ето защо е вероятно те да очакват с нетърпение да се възползват от бичия сезон, но биха останали предпазливи към преобладаващите макроикономически фактори.

Въпреки че Биткойн показва признаци на потенциално рали, макроикономическите фактори продължават да представят мрачна картина, докато активът търси тласък. Струва си да се отбележи, че първоначалната концепция на BTC е била предназначена да оцелее в такива условия, характеризиращи се с повишаване на лихвените проценти и забавяне на икономиката.

В тази линия обемът на търговията с водещия актив и други глобални фиатни валути регистрира скок. Инвеститорите все по-често изоставят британския паунд и еврото в полза на Биткойн.

Освен това крипто общността залага, че Биткойн ще се покачи над нивото от $20,000, тъй като стремежът за излизане от мечия пазар продължава.

Отделяне на криптовалутите от акциите

На фона на условията Биткойн все повече корелираше с фондовия пазар, но има признаци на промяна на тази тенденция. По-специално, корелацията между Биткойн, Етериум (ETH) и S&P 500 е намаляла с -2.4% към 29 септември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance


Експертът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп предположи, че водещата криптовалута може да се насочи към $19,600, ако задържи нивото от $19,300, като отбеляза, че активът може да изглежда “с известна инерция”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.