НАЧАЛО Биткойн

Робърт Кенеди младши се закани да защити Биткойн от натиска на САЩ

октомври 12, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кенеди младши се закани да защити Биткойн от натиска на САЩ

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Робърт Ф. Кенеди-младши изрази особена позиция по отношение на криптоактивите, по-специално Биткойн.

Кенеди, добре познат крипто защитник, обеща да прекрати враждебните действия срещу Биткойн от Белия дом. Той подчерта, че транзакциите в рамките на страната ще получат засилена защита и одобрение.

Освен това той увери, че Биткойн ще бъде третиран като форма на валута, отклонявайки се от сегашната му класификация като стока за данъчни и регулаторни цели в САЩ. Въпреки това все още съществуват пропуски в регулаторните насоки относно използването на криптоактиви в рамките на страната.

Кенеди потвърди, че транзакциите с Биткойн (BTC) ще бъдат както защитени, така и активно насърчавани. Освен това той предложи да се приложат специални разпоредби, които да предпазят дребните търговци и транзакции от данъчни задължения и други отговорности.

Той наблегна на фокуса върху стимулирането на малките транзакции, за да се улесни безпроблемното прехвърляне на криптовалута. От друга страна, кандидатът за президент посочи, че институционалните потребители и големите инвеститори няма да бъдат освободени от данъчни задължения.

Регулаторните органи на САЩ се сблъскаха със значителни критики за мерките си срещу субектите, опериращи с криптовалути на територията на страната. По-специално, Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) понесе основната тежест на проверките за своите действия от началото на годината.

В допълнение към това SEC беше въвлечена в твърдения за некоректност, водене на съдебни дела със съмнителна мотивация и твърдения за конфликт на интереси по отношение на крипто компаниите. Неотдавна се появиха обвинения, според които бивши високопоставени служители на SEC са инициирали продължителна тригодишна съдебна битка срещу компанията за крипто плащания Ripple Labs.

Въпреки че подкрепата на Кенеди спрямо криптовалутите се разглежда като положително развитие за общността, много анализатори смятат, че шансовете му да надделее срещу действащия президент на САЩ Джо Байдън са изключително малки. Кенеди, заедно с други претенденти, ще се бори за номинацията на Демократическата партия за президентската надпревара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.