Home

Приложението за крипто портфейли CoinStats съобщи за сериозен пробив на сигурността

24.06.2024 8:15 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приложението за крипто портфейли CoinStats съобщи за сериозен пробив на сигурността

CoinStats, приложение за крипто портфейли, временно спря дейността си поради пробив в сигурността, който засегна 1,590 портфейла, или 1.3% от всички потребители. 

Компанията разследва измамно известие, което са получили някои iOS и Android потребители.

В момента се извършва проверка за наличие на нередности. Потребителите получиха фалшиво съобщение с информация за награда от 14.2 ETH, което ги е насочило да влязат във фалшив портфейл на CoinStats AirScout. Това известие е било популяризирано чрез “push” известие в приложението. CoinStats провежда разследване и се извинява на потребителите, обещавайки своевременни актуализации.

Фирмата съветва потребителите със засегнати портфейли да преместят средствата си незабавно, като използват експортирани частни ключове. Предоставена е връзка към списъка със засегнатите портфейли.

Пробивът поражда опасения относно това дали частните ключове се съхраняват на сървъра на CoinStats и за сигурността на процеса по генериране на портфейли. Само портфейлите, създадени от CoinStats, са били обект на атака, което предполага наличието на потенциални уязвимости.

CoinStats бързо прекрати достъпа до приложението и работи по възстановяване на функционалността му. Това събитие служи като напомняме на потребителите да бъдат предпазливи по отношение на неочаквани крипто награди и да използват хардуерни портфейли за подсигуряване на средствата си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Още един крипто протокол стана жертва на хакерска атака

Крипто протокол току-що загуби милиони долари в алткойни по време на сериозен пробив в сигурността, както съобщи Cyvers Alerts.

16.07.2024 17:30 1мин. четене

Севернокорейски хакери са предполагаемо свързани с експлойт на крипто борса за $305 милиона

Последните събития сочат, че Lazarus Group, известна хакерска структура, спонсорирана от държавата, може да стои зад пробива на японската крипто борса DMM Bitcoin на стойност $305 милиона.

16.07.2024 8:30 1мин. четене

Потърпевш от фишинг атака успя да възстанови откраднати средства

Жертва на фишинг атака на стойност $24 милиона е получила частично възстановяване, след като извършителят доброволно е върнал част от откраднатите средства.

15.07.2024 23:00 1мин. четене

Срещата на SEC при затворени врати в четвъртък може да определи бъдещето на Ripple

Правният спор между Ripple Labs Inc. и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) може да достигне ключов момент тази седмица, тъй като двете страни ще се съберат на среща при затворени врати в четвъртък, 18 юли 2024 г.

15.07.2024 17:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.