НАЧАЛО Други

Ripple (XRP) обвинени в манипулация на цените

юли 5, 2018 14:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple (XRP) обвинени в манипулация на цените

Едно от последните събития, свързани с Ripple Labs, няма нищо положително в него. Частният крипто инвеститор на XRP твърди в последния съдебен процес за измами, че Брадли Гарлингхаус, главният изпълнителен директор на Ripple и Ripple Labs Inc., са смесили собствените си Ripple технологии, а също и цената е манипулирана за тяхната печалбата.

И трите дела твърдят, че централизираният статут на XRP и модела на предлагане без добив дава възможност на Ripple Labs Inc. да разполага с неограничен период на ICO. Това доведе до нарастването на токените им с близо 100 млн. Долара. Това е равностойно само за четвъртото тримесечие през 2017 г.

Дори и да има продължителен дебат, ако XRP е ценна книга или не, то все още трябва да бъде изяснено. Кайл Самани, съосновател на Multicon добави, че търговците трябва да стоят настрана от Ripple, тъй като той е сигурен, че е ценна книга. Но основателят Брад Гарлингхаус категорично отрича всяко твърдение, че това е ценна книга от всякакъв вид.

„За нас е съвсем ясно, че Ripple е ценна книга. Не знаем кога ще излезе тази новина, но катализаторите изглежда са изчезнали от Ripple. Искам да кажа, че ако Ripple бъде официално обявен за ценна книга от SEC, всички крипто борси ще спрат търговията Ripple. Така че, ако това се случи, ликвидността на XRP ще изсъхне и цената ще падне.“
Но, като се има предвид, че тя все още не е класифицирана като ценна книга, и трите удара по Ripple Labs могат да бъдат свързани и да издухват замъглената визия. The Recorder съобщават, че продажбата на XRP „потиска всеки друг източник на приходи в Ripple“.

Ако известният тест Howey (тест, създаден от Върховния съд на САЩ през 1946 г.) разбере дали активът е ценна книга или не много, ще бъде разкрито. Съответно може да се докаже, че историята е една много дълго, незаконно ICO, което ще бъде последвано от успешни дела, които дават огромен, критичен удар върху крипто сферата в глобален мащаб. Или ако не успее и Ripple ( XRP ) ще продължава успеха си на пазара и адаптацията към по-добро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене