НАЧАЛО Други

Ripple (XRP) обвинени в манипулация на цените

юли 5, 2018 14:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple (XRP) обвинени в манипулация на цените

Едно от последните събития, свързани с Ripple Labs, няма нищо положително в него. Частният крипто инвеститор на XRP твърди в последния съдебен процес за измами, че Брадли Гарлингхаус, главният изпълнителен директор на Ripple и Ripple Labs Inc., са смесили собствените си Ripple технологии, а също и цената е манипулирана за тяхната печалбата.

И трите дела твърдят, че централизираният статут на XRP и модела на предлагане без добив дава възможност на Ripple Labs Inc. да разполага с неограничен период на ICO. Това доведе до нарастването на токените им с близо 100 млн. Долара. Това е равностойно само за четвъртото тримесечие през 2017 г.

Дори и да има продължителен дебат, ако XRP е ценна книга или не, то все още трябва да бъде изяснено. Кайл Самани, съосновател на Multicon добави, че търговците трябва да стоят настрана от Ripple, тъй като той е сигурен, че е ценна книга. Но основателят Брад Гарлингхаус категорично отрича всяко твърдение, че това е ценна книга от всякакъв вид.

„За нас е съвсем ясно, че Ripple е ценна книга. Не знаем кога ще излезе тази новина, но катализаторите изглежда са изчезнали от Ripple. Искам да кажа, че ако Ripple бъде официално обявен за ценна книга от SEC, всички крипто борси ще спрат търговията Ripple. Така че, ако това се случи, ликвидността на XRP ще изсъхне и цената ще падне.“
Но, като се има предвид, че тя все още не е класифицирана като ценна книга, и трите удара по Ripple Labs могат да бъдат свързани и да издухват замъглената визия. The Recorder съобщават, че продажбата на XRP „потиска всеки друг източник на приходи в Ripple“.

Ако известният тест Howey (тест, създаден от Върховния съд на САЩ през 1946 г.) разбере дали активът е ценна книга или не много, ще бъде разкрито. Съответно може да се докаже, че историята е една много дълго, незаконно ICO, което ще бъде последвано от успешни дела, които дават огромен, критичен удар върху крипто сферата в глобален мащаб. Или ако не успее и Ripple ( XRP ) ще продължава успеха си на пазара и адаптацията към по-добро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене