НАЧАЛО Финтех

Ripple разширява обхвата си в Азия – какво следва за XRP?

септември 11, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple разширява обхвата си в Азия – какво следва за XRP?

Доставчикът на услуги за международни парични преводи SBI Remit, част от SBI Group, направи вълнуващо съобщение относно дейността си в Югоизточна Азия.

Според публикация в блога SBI Remit увеличава обхвата си в региона с помощта на Ripple. Двете компании, които са в дългосрочно партньорство, продължават работата си по изграждането на глобални релси за бъдещата финансова система.

В съобщението SBI заяви, че ще предоставя услуги за трансгранични парични преводи във Филипините, Виетнам и Индонезия. SBI Remit, която улеснява плащанията чрез Ripple от 2017 г., въведе международни парични преводи през 2021 г. 

Използването на XRP като мостова валута между законните платежни средства и крипто портфейла във Филипините направи SBI първите в Япония, които предлагат тази услуга.

Бързи, евтини и мащабируеми преводи

Поради високата активност в областта на паричните преводи в тези държави, RBI разширява тази услуга до банкови сметки във Филипините, Виетнам и Индонезия. Целта е да се осигурят бързи, евтини и мащабируеми международни парични преводи, като се засили конкурентоспособността на Ripple и SBI в тази индустрия.

SBI Remit ще изпраща заявки за парични преводи от клиенти и ще изпраща XRP в отговор на тези заявки в реално време. SBI си партнира с Tranglo, друг партньор на Ripple, за да даде възможност на клиентите да получават парични преводи в местното законно платежно средство.

Япония има дълга история с XRP и Ripple; едва през април 2023 г. японските банки Ямагучи, Момиджи и Китакюшу приеха MoneyTap. Приложението за peer-to-peer кредитиране използва RippleNet и беше пуснато съвместно от Ripple и SBI Holdings през 2018 г. Банките, които приеха MoneyTap, имат няколкостотин клона в Япония по онова време, което подчертава продължаващото разширяване на крипто базираните услуги.

Ходът на SBI Remit продължава все по-бичия разказ за XRP. С увеличаването на използването на XRP и ODL би трябвало да се увеличи и търсенето на XRP.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни системи за идентификация, Бразилия и Буенос Айрес предприемат значителни стъпки, които предвещават нова ера в дигиталната проверка на самоличността.

октомври 1, 2023 19:00 2 мин. четене

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.