НАЧАЛО Други

Ripple придобива нов лиценз в САЩ, купувайки Fortress Trust

септември 9, 2023 21:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple придобива нов лиценз в САЩ, купувайки Fortress Trust

Ripple, компания за финансови технологии, наскоро разшири обхвата на регулаторните си лицензи в САЩ чрез придобиването на Fortress Trust. Това развитие беше обявено на 8 септември.

Fortress Trust е специализирана в предоставянето на регулаторна и технологична инфраструктура за организации, базирани на блокчейн. Те притежават лиценз за тръст в Невада, който им дава възможност да защитават финансови активи. Това придобиване е в допълнение към съществуващото портфолио на Ripple от над 30 лиценза за парични преводи в цялата страна, включително лиценз BitLicense, необходим за бизнеса с дигитални валути, работещ в Ню Йорк.

Моника Лонг, президент на Ripple, подчерта значението на лицензите за осигуряване на възможност за предоставяне на първокласно клиентско изживяване за предприятията. Според съобщението на Ripple технологиите и лицензите, притежавани от Fortress Trust, съответстват добре на нейната бизнес и продуктова пътна карта.

Ripple първоначално инвестира във Fortress Blockchain Technologies през 2022 г. чрез кръг на начално финансиране. Конкретни подробности относно неотдавнашната транзакция, включително финансовите условия, не бяха разкрити.

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple, коментира:

След като бяхме ранен инвеститор във Fortress Blockchain Technologies, имахме възможност да се запознаем с екипа, визията и технологията им. От създаването си през 2021 г. досега те са изградили впечатляващ бизнес с постоянни приходи и стабилна клиентела, включваща както родни, така и нови участници в крипто сферата.

Въпреки условията на мечия пазар, Ripple активно преследва сделки. През май компанията обяви придобиването на Metaco, швейцарски попечител на дигитални активи, за $250 милиона. През януари изпълнителен директор на Ripple прогнозира ръст на придобиванията в крипто индустрията за 2023 г., с цел да помогне на компаниите да преодолеят пропуските в своите възможности.

Освен това Ripple има планове да инвестира в компанията майка на Fortress, Fortress Blockchain Technologies, както и в свързаната с нея компания FortressPay Services, както се разкрива в съобщението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Повод за притеснение ли е шокиращата консумация на енергия от изкуствения интелект?

В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията на енергия. Възходът на изкуствения интелект (AI) обаче и гладните за енергия процесори, които го задвижват, може да изместят най-популярната дигитална валута в света.

октомври 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Богата на петрол нация разкри своя собствена стабилна монета

За разлика от преобладаващия фокус върху стабилни монети в щатски долари в рамките на пазара на стабилни монети, бившият изпълнителен директор на SoftBank Акшай Нахета предприе уникален подход, представяйки стабилна монета, подкрепена от дирхама на Обединените арабски емирства.

октомври 2, 2023 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.