НАЧАЛО Други

Ripple почти сигурно ще спечелят делото срещу SEC според адвокат

ноември 6, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple почти сигурно ще спечелят делото срещу SEC според адвокат

Понастоящем компанията Ripple е въвлечена в сериозна съдебна битка, като тя се превърна във фокусна точка в крипто индустрията.

Тъй като пазарът на дигитални активи преживява забележителни възходи, изходът от правния спор между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) има значителна тежест.

Известният юрист в областта на криптовалутите, Джон Дийтън, предостави ценни прозрения за тази продължаваща правна схватка. Дийтън предположи, че споразумение в размер на около $20 милиона или по-малко ще представлява значителен правен триумф за Ripple.

Дийтън категорично отхвърля схващането, че изходът от съдебното дело на SEC е равностоен. Според него той е силно в полза на Ripple, като оценява предимството за компанията на 90/10. Отговорът на Дийтън е предизвикан от публикация на Стюарт Алдероти, главен юридически директор на Ripple, в която се подчертава поредният правен неуспех на SEC.

Тази гледна точка съвпада с преобладаващите настроения в криптовалутната общност, която като цяло разглежда предложеното споразумение за $20 млилиона като благоприятен резултат за Ripple. Тази оценка отчита потенциалните последици от съдебния процес срещу XRP и по-широкия регулаторен пейзаж за дигиталните валути.

Публикацията на Алдероти допълнително подсилва наратива, като подчертавайки неотдавнашната поредица от неуспехи на SEC. В делото “SEC vs Govil“, Апелативният съд на САЩ за Втори окръг постанови, че SEC не може да претендира за значителни обезщетения, без да докаже действителни финансови вреди за инвеститорите. По същество това решение означава, че липсата на вреда е равносилна на липса на санкция.

Неотдавна съдия Анализа Торес издаде заповед, отнасяща се до съвместното искане на SEC и Ripple да предложат график на брифингите, посветени на институционалните продажби на XRP – ключов аспект от съдебния процес, в който Ripple беше уличена в нарушение на законите за ценните книжа. От участващите страни се изисква да представят съвместен график за брифинг не по-късно от 9 ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.