НАЧАЛО Други

Ripple оперира извън САЩ, твърди адвокатът на компанията

20.11.2022 11:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple оперира извън САЩ, твърди адвокатът на компанията

Адвокатът на Ripple заяви, че компанията работи извън САЩ поради съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Комисията по ценните книжа и фондовите борси твърди, че Ripple Labs е продавала XRP като нерегистрирана ценна книга.

Според неотдавнашен доклад на CNBC главният юрисконсулт на компанията Стюарт Aлдероти твърди, че макар повечето служители на Ripple да са базирани в САЩ, повечето от клиентите ѝ са били изтласкани в други държави заради делото на регулаторната агенция срещу платформата за разплащания.

По същество всички клиенти на [Ripple] и приходите на [фирмата] са изведени извън САЩ, въпреки че все още имаме много служители в САЩ.

Що се отнася до съдебния иск на SEC срещу Ripple, Алдероти каза, че очаква съдията да се произнесе през първата половина на 2023 г.

Правният съветник на Ripple каза:

Ние сме в началото на края на процеса по нашето дело.

Той също така подчерта, че според доклада Ripple планира все още “да работи в много тясно сътрудничество с политиците в САЩ” въпреки несъгласията си със SEC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ:Регулаторите не разбират DeFi, твърди Ерик Ворхийс


Според Алдероти Ripple се стреми да разшири дейността си в Европа, тъй като в момента има планове за получаване на лиценз за доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) от централната банка на Ирландия като средство за “паспортизиране” на услугите си в целия Европейски съюз (ЕС).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какви криптовалути притежава Доналд Тръмп?

Доналд Тръмп, известен със своите бизнес, политически и юридически начинания, е изградил крипто портфейл за няколко милиона долара, като е продал някои от своите токени с цел печалба.

21.04.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС иска да зареже долара и да използва криптовалути за търговия

Председателят на Комитета за финансовия пазар към Държавната дума на Русия Анатолий Аксаков наскоро обяви, че БРИКС активно проучва възможността за замяна на щатския долар с криптовалута за търговия.

21.04.2024 8:00 2 мин. четене

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

20.04.2024 20:16 2 мин. четене

Може ли икономиката на Иран да оцелее евентуална война?

На фона на обсъжданията на потенциални икономически мерки срещу Иран от страна на Съединените щати и Европейския съюз (ЕС) Техеран заяви, че е устойчив на западните бойкоти, като се позовава на рекордния износ на петрол въпреки значителните санкции, наложени от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2018 г.

20.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.