НАЧАЛО Регулации

Регулаторите не разбират DeFi, твърди Ерик Ворхийс

ноември 13, 2022 14:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите не разбират DeFi, твърди Ерик Ворхийс

Изненадващият за някои срив на втората по големина крипто борса FTX допълнително демонстрира предимствата на децентрализираните финанси (DeFi), заяви Ерик Воорхийс.

В нова публикация в блога си крипто ветеранът твърди, че децентрализираните финанси вече са решили “проблема с доверието” на финансовите пазари.

Не е ли прекрасно? С DeFi финансовите транзакции са прозрачни, не само за държавните регулатори, но и прозрачни за цялата общественост, която може да ги види и да се поучи от тях […]

С DeFi сметките са прозрачни. Преводите са прозрачни. Сделките и дори сложните финансови деривати са прозрачни. Балансите се доказват по криптографски начин. Кодът, който изпълнява тези транзакции, е отворен – всеки може да го прегледа или да предложи промени!

Воорхийс каза, че “непрозрачната измама”, която срина FTX, никога не би могла да се случи в DeFi. Той също така казва, че децентрализираното финансиране е имунизирано срещу “повторната хипотекация”, която срина закъсалия криптозаемодател Celsius Network през изминалото лято, както и срещу проблеми, които са поразявали традиционното финансиране в миналото.

Сложните деривати и проблемите с попечителството, които замразиха финансовите потоци през 2008 г., още когато сигурните, регулирани финансови институции нямаха представа кой какво притежава и пазарите се сринаха под пластовете риск от контрагента… те няма как да се случат в DeFi.

И все пак какво направиха много регулатори в отговор на този набор от чудодейни технологии, които бяха създадени от брилянтни, решителни и принципни инженери през последното десетилетие? Научиха ли се изобщо как да ги използват? Колко от тези, които изготвят крипто законите, някога са изпълнявали в действителност заем от DeFi?


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очаква ни сериозен срив ако цената пробие под това ниво


Той призовава регулаторите да спрат и да помислят дали действително разбират DeFi, преди да се опитат да регулират пространството – все пак, макар и да се елиминират част от правомощията им, DeFi решава именно проблемите, които регулаторите се опитват да решат. В крайна сметка, не е ли това цялата идея?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.