Home

Регулаторите не разбират DeFi, твърди Ерик Ворхийс

13.11.2022 14:53 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите не разбират DeFi, твърди Ерик Ворхийс

Изненадващият за някои срив на втората по големина крипто борса FTX допълнително демонстрира предимствата на децентрализираните финанси (DeFi), заяви Ерик Воорхийс.

В нова публикация в блога си крипто ветеранът твърди, че децентрализираните финанси вече са решили “проблема с доверието” на финансовите пазари.

Не е ли прекрасно? С DeFi финансовите транзакции са прозрачни, не само за държавните регулатори, но и прозрачни за цялата общественост, която може да ги види и да се поучи от тях […]

С DeFi сметките са прозрачни. Преводите са прозрачни. Сделките и дори сложните финансови деривати са прозрачни. Балансите се доказват по криптографски начин. Кодът, който изпълнява тези транзакции, е отворен – всеки може да го прегледа или да предложи промени!

Воорхийс каза, че “непрозрачната измама”, която срина FTX, никога не би могла да се случи в DeFi. Той също така казва, че децентрализираното финансиране е имунизирано срещу “повторната хипотекация”, която срина закъсалия криптозаемодател Celsius Network през изминалото лято, както и срещу проблеми, които са поразявали традиционното финансиране в миналото.

Сложните деривати и проблемите с попечителството, които замразиха финансовите потоци през 2008 г., още когато сигурните, регулирани финансови институции нямаха представа кой какво притежава и пазарите се сринаха под пластовете риск от контрагента… те няма как да се случат в DeFi.

И все пак какво направиха много регулатори в отговор на този набор от чудодейни технологии, които бяха създадени от брилянтни, решителни и принципни инженери през последното десетилетие? Научиха ли се изобщо как да ги използват? Колко от тези, които изготвят крипто законите, някога са изпълнявали в действителност заем от DeFi?


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очаква ни сериозен срив ако цената пробие под това ниво


Той призовава регулаторите да спрат и да помислят дали действително разбират DeFi, преди да се опитат да регулират пространството – все пак, макар и да се елиминират част от правомощията им, DeFi решава именно проблемите, които регулаторите се опитват да решат. В крайна сметка, не е ли това цялата идея?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.