НАЧАЛО Регулации

Регулаторите не разбират DeFi, твърди Ерик Ворхийс

ноември 13, 2022 14:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите не разбират DeFi, твърди Ерик Ворхийс

Изненадващият за някои срив на втората по големина крипто борса FTX допълнително демонстрира предимствата на децентрализираните финанси (DeFi), заяви Ерик Воорхийс.

В нова публикация в блога си крипто ветеранът твърди, че децентрализираните финанси вече са решили „проблема с доверието“ на финансовите пазари.

Не е ли прекрасно? С DeFi финансовите транзакции са прозрачни, не само за държавните регулатори, но и прозрачни за цялата общественост, която може да ги види и да се поучи от тях […]

С DeFi сметките са прозрачни. Преводите са прозрачни. Сделките и дори сложните финансови деривати са прозрачни. Балансите се доказват по криптографски начин. Кодът, който изпълнява тези транзакции, е отворен – всеки може да го прегледа или да предложи промени!

Воорхийс каза, че „непрозрачната измама“, която срина FTX, никога не би могла да се случи в DeFi. Той също така казва, че децентрализираното финансиране е имунизирано срещу „повторната хипотекация“, която срина закъсалия криптозаемодател Celsius Network през изминалото лято, както и срещу проблеми, които са поразявали традиционното финансиране в миналото.

Сложните деривати и проблемите с попечителството, които замразиха финансовите потоци през 2008 г., още когато сигурните, регулирани финансови институции нямаха представа кой какво притежава и пазарите се сринаха под пластовете риск от контрагента… те няма как да се случат в DeFi.

И все пак какво направиха много регулатори в отговор на този набор от чудодейни технологии, които бяха създадени от брилянтни, решителни и принципни инженери през последното десетилетие? Научиха ли се изобщо как да ги използват? Колко от тези, които изготвят крипто законите, някога са изпълнявали в действителност заем от DeFi?


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очаква ни сериозен срив ако цената пробие под това ниво


Той призовава регулаторите да спрат и да помислят дали действително разбират DeFi, преди да се опитат да регулират пространството – все пак, макар и да се елиминират част от правомощията им, DeFi решава именно проблемите, които регулаторите се опитват да решат. В крайна сметка, не е ли това цялата идея?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене