НАЧАЛО Алткойни

Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

юли 14, 2018 9:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

Ripple (XRP) обяви, че иска да поеме над 50% от финансовия сектор на Индия, като обработва плащания с ниски такси и ефективни системи.

Съобщението беше направено по време на финтех конференцията на вицепрезидента на Ripple Asheesh Birla, „Scaling and Digital Disruption“, където той казва, че вижда цифровата валута на Ripple XRP се превръща в господстваща сила на Индия, изпреварвайки Биткойн .

XRP, който е спаднал от над 3 долара на върха си до около 0.44 вчера, беше обречен да стане част от компанията, която даде 2 милиарда XRP на цялото население на страната, според Birla. Проектът е замислен, за да запознае всички индиици с криптовалутите и да насърчи приемането им в суб-континента. Заместник-председателят на Ripple обясни разсъжденията си и защо изостави идеята:

Гледаме Индия oт рано и видяхме два милиарда души – огромен пазар. И решихме как ще получите два милиарда души, които да ползват Ripple?

Цената на раздаването би била значителна, възлизаща на около 880 милиона долара по текущия курс на XRP, но най-вече, ако токена се е върнал на най-високите си стойности, той ще „избухне“ до $7 милиарда.

Ясно е, че да снабдиш 2 милиарда души с токени, много от които нямат достъп до електронни данни или банкиране, би било невъзможна задача. По-рано Ripple дори обмисляше по-големи раздавания. Birla обясни, че компанията е решила, че по-добър начин на разпространение ще бъде изграждането на мрежа от банки:

Ние разбрахме, че ако получите най-големите три банки на Индия да навлязат в Ripple, получите 80% от пазарния дял … И така, ние осъзнахме, че през следващите пет години един милиард души ще бъдат вкарани в Индия, но те ще бъдат банкирани през техния телефон. Така че започнахме да се насочваме към доставчиците на мобилни телефони и телекомите. 

Birla казва, че Ripple сега има 50% от индийския пазар „или интегриран в Ripple или в сделката, като вид тръбопровод, който ще бъде подписан в Индия“.

Осигуряването на индийския пазар и работата с японските и южнокорейските банкови системи биха могли да помогнат на Ripple да създадат глобална финансова мрежа на блокчейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум (ETH): Да очакваме ли печалби през 2023 г.?

През тази година Етериум (ETH) следва същия път като общия пазар на криптовалути, който е низходящ тренд. Стойността на целият пазар спадна до около $800 милиарда от над $3 трилиона преди година.

ноември 27, 2022 11:55 1 мин. четене

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене