НАЧАЛО Крипто Крими

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

По-конкретно, SEC е повдигнала обвинения срещу Hydrogen, нейния бивш главен изпълнителен директор Майкъл Рос Кейн, както и Тайлър Остерн – главен изпълнителен директор на маркет мейкър фирмата Moonwalkers Trading, обвинявайки ги в „нарушаване на разпоредбите за регистрация, борба с измамите и манипулиране на пазара спрямо законите за ценните книжа“, според прессъобщение от 28 септември.

Съобщението гласи:

В жалбата на SEC се твърди, че от януари 2018 г. Кейн и Hydrogen, базирана в Ню Йорк компания за финансови технологии, са създали своя токен Hydro и след това са разпространявали публично токена чрез различни методи.

Подробности за обвиненията

По-нататък разпространението на валутата се нарича „предлагане и продажба на нерегистрирани ценни книжа на [под формата на] крипто актив“, като се твърди, че то е част от „схема за манипулиране на обема на търговията и цената на тези ценни книжа“.

Както се твърди и в жалбата на SEC, Hydrogen „е спечелила повече от $2 милиона“ за себе си, като е създала „фалшива представа за стабилна пазарна активност за Hydro чрез използването на своя персонализиран софтуер за търговия (…) и след това е продала Hydro на този изкуствено надут пазар“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството


Поради това регулаторът иска от федералния окръжен съд в Манхатън, където са повдигнати обвиненията, да постанови „постоянни съдебни забрани, основани на поведението, освобождаване от отговорност с наказателни лихви, граждански санкции, а по отношение на Кейн – забрана за заемане на длъжности и директорски позиции“.

SEC настоява, че токените са ценни книжа

Според Каролин М. Уелшънс, заместник-директор на отдела за правоприлагане на SEC:

Компаниите не могат да избегнат федералните закони за ценните книжа, като структурират предложения и продажби на своите нерегистрирани ценни книжа като възнаграждения, компенсации или други подобни методи. (…) SEC ще прилага законите, които забраняват подобни нерегистрирани схеми за набиране на средства, за да защити инвеститорите.

Забележително е, че тези обвинения са подобни на повдигнатите в правната битка, която SEC води срещу Ripple Labs, обвинявайки блокчейн компанията в незаконна продажба на XRP токени, тъй като регулаторът ги разглежда като обект на законите за ценните книжа на страната.

Неотдавна правният екип на Ripple подаде молба за прекратяване на делото с аргумента, че емитираните от нея токени не могат да се считат за ценни книжа, тъй като не е имало „инвеститорски договор“, който да предоставя права на инвеститорите или да задължава емитента да действа в техен интерес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене