НАЧАЛО Биткойн

Резервите на Биткойн миньорите спадат: Очертават се мечи настроения

март 10, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Резервите на Биткойн миньорите спадат: Очертават се мечи настроения

Според анализ Биткойн (BTC) продават повече от активите си, за да покрият разходите си, което води до намаляване на резервите им.

На 9 март CryptoQuant съобщи, че количеството Биткойн, държано от миньорите, е намаляло тази година, като по-значителен спад е регистриран през март.

Понастоящем резервите на миньорите са на най-ниското си ниво от октомври 2021 г., като в тях са останали 1.83 милиона BTC. Това поведение на продажби оказва значително въздействие върху пазара поради броя на активите, които миньорите държат.

Въпреки че няколко метрики на веригата показват бичи признаци на пазара, тази на резервите на миньорите навлезе в мечи тренд и достигна нови годишни дъна.

Миньорите се възползваха от неотдавнашната бича инерция и 45% увеличение на цените на BTC през тази година, за да реализират печалби и да балансират разходите си, които нараснаха поради скока на световните цени на енергията. Въпреки това CryptoQuant съветва за предпазливост през следващите седмици, тъй като това поведение на продажби може да доведе до средносрочни мечи настроения на пазара.

Индексът на позициите на миньорите (MPI), определен от компанията показва скок на изтеглянето през януари и началото на март. MPI измерва изтичането на BTC от портфейлите на миньорите към борсите спрямо едногодишната им пълзяща средна стойност. Нещо повече, тези тегления съвпадат със спадове на цените. Понастоящем Биткойн миньорите са изправени пред трудни условия в мрежата, тъй като хашрейтът и трудността са близо до пиковите нива.

Тази конкуренция, съчетана със скъпите сметки за енергия и високите цени на полупроводниците, оказва натиск върху добиващите Биткойн.

В допълнение към натиска за продажби от страна на миньорите, доброволната ликвидация на Silvergate, по-нататъшното повишаване на лихвените проценти от страна на Федералният резерв (Фед) и продължаващата война на САЩ срещу криптовалутите допринасят за мечи изгледи за BTC и неговите аналози в краткосрочен план.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо Биткойн отново падна под $22,000?


В резултат на това цените на Биткойн се понижиха до най-ниските си нива от средата на февруари, установявайки се на ниво от около $21,766 към момента на писане на статията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва

На 19 март цената на Биткойн отбеляза рязко повишение, надхвърляйки зоната от $28,000, достигайки малко над $28,500, което отбелязва близо 30% ръст на стойността през последните седем дни.

март 20, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Инвеститорите прибират печалби, след като активът се покачи над $27,000

Данните на компанията за блокчейн анализи Santiment разкриват, че обемът на транзакциите за прибиране на печалби от Биткойн се е увеличил значително, след като актива премина границата от $27,000.

март 19, 2023 13:00 2 мин. четене

SAFU фондът на Binance е стабилен и има над 16,000 BTC

Binance предприе проактивен ход за защита на средствата на потребителите, като размени BUSD за USDT и TUSD в своя Фонд за сигурни активи за потребителите (SAFU), тъй като пазарната капитализация на BUSD продължава да намалява.

март 19, 2023 12:05 1 мин. четене

Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан

Баладжи Сринивасан, бившият главен технически директор на Coinbase, направи смела прогноза за цената на Биткойн (BTC).

март 19, 2023 11:26 2 мин. четене