НАЧАЛО Други

Revolut утроява приходите си и регистрира първата си целогодишна печалба през 2021 г.

март 4, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut утроява приходите си и регистрира първата си целогодишна печалба през 2021 г.

Базираната в Обединеното кралство онлайн банка Revolut отчете първата си целогодишна печалба, поради разширена гама от продукти в различни юрисдикции.

Според годишния отчет на Revolut за годината, приключваща на 31 декември 2021 г., публикуван на 1 март, финтех компанията е регистрирала печалба от £26.3 милиона ($31.5 милиона) за годината, като приходите ѝ са се утроили в сравнение с 2020 г.

Банката обяснява тези резултати с повишената активност на клиентите на дребно и ръста на приходите в множество продуктови линии. Платформата регистрира 50% увеличение на седмичните активни клиенти на дребно и 10% увеличение на средните потребителски разходи.

Приходите на Revolut са се утроили до £636 милиона през 2021 г., в сравнение с £220 милиона през 2020 г., благодарение на продуктите, предлагащи плащания, абонаменти, Revolut Business, обмяна на валута и други.

Главният изпълнителен директор на Revolut, Ник Сторонски, заяви, че резултатите показват способността на банката да разширява клиентската си база и да увеличава приходите във всички свои продуктови линии.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн предлага изключителна възможност въпреки пазарните условия


Въпреки това одиторът на Revolut, BDO LLP предупреди, че не може да провери самостоятелно значителна част от приходите на финтех компанията, което води до забавяне на публикуването на финансовите резултати.

Наскоро Revolut увеличи участието си в продукти, свързани с криптовалути, които се превърнаха в съществена част от приходите на банката. Остава да се види как спадът на криптопазара се е отразил на приходите ѝ през 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене