НАЧАЛО Биткойн

Биткойн предлага изключителна възможност въпреки пазарните условия

март 2, 2023 7:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн предлага изключителна възможност въпреки пазарните условия

Според макро експерта Лин Олдън Биткойн (BTC) на сегашните си ценови ниво е "силна покупка", но предупреди за макро условията.

В интервю за Swan Signal Олдън заяви, че настоящата стойност на Биткойн предоставя възможност на инвеститорите да натрупат криптовалутата на сравнително ниска цена. Тя обаче съветва трейдърите да се съобразяват с потенциалната волатилност в близко бъдеще.

Въпреки бичите си нагласи, Олдън също така предупреди, че има вероятност Биткойн да претърпи спад в стойността си по-късно тази година. Това може да се случи, ако федералните парични политики доведат до пресъхване на ликвидността.

Макроекспертът изрази опасения, че след като бъде решен въпросът с тавана на дълга, Министерството на финансите на САЩ може да се опита да изтегли обратно ликвидност от пазара, за да попълни хазната.

Ако Федералният резерв изтегля ликвидност бързото намаляване на ликвидността може да доведе до негативни ретестове, консолидации или корекции.

Олдън призна, че е предизвикателство да се предвидят пазарните условия по-късно тази година, както и паричните политики на Федералния резерв. Въпреки това тя смята, че възприемането на многогодишна перспектива и отчитането на фундаменталните фактори на мрежата са от решаващо значение за инвеститорите.

Според макроексперта професионалните трейдъри могат да се опитат да извлекат максимална полза от Биткойн. Все пак за огромното мнозинство от хората той е в ” зона на дълбока стойност” въз основа на множество показатели.

Според нея Биткойн е привлекателна инвестиция в перспектива от три до пет години, при условие че инвеститорите следят фундаменталните показатели на мрежата и потвърждават, че всички аспекти все още работят по предназначение.

Олдън подчерта, че в момента няма конкуренти, които да се доближават до това, което предлага Биткойн. Тя повтори, че въпреки потенциалните сътресения през втората половина на тази година, водещата криптовалута остава силна покупка.

Въпросът с тавана на дълга все още не е напълно решен и докато това стане, пазарът вероятно ще преживява възходи и спадове. Ето защо Олдън призова трейдърите да останат бдителни и подготвени за потенциални пазарни колебания през следващите месеци.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: САЩ изостава в CBDC надпреварата – какво може да означава това?


Какво представлява таванът на дълга на САЩ?

Таванът на дълга на Съединените щати е законово ограничение на дълга, който правителството може да емитира.

Той се определя от Конгреса и определя максималния размер на дълга, който правителството може да има в обращение във всеки един момент. Таванът на дълга съществува от 1917 г. и Конгресът го е повишавал повече от 100 пъти.

Правителството на САЩ задлъжнява, като взема заеми за финансиране на своите операции, например за заплащане на военни разходи, програми за социално подпомагане и инфраструктурни проекти. Таванът на дълга има за цел да контролира равнището на дълга, като ограничава размера на сумата, която правителството може да заеме.

Ако таванът бъде достигнат и не бъде увеличен, правителството няма да може да заема повече пари, за да плаща сметките си. Това би могло да доведе до неизпълнение на дълговите задължения на САЩ, което би се отразило сериозно на икономиката и световната финансова система.

През последните години таванът на дълга е предмет на спорове, като някои законодатели твърдят, че той трябва да бъде намален, за да се намалят държавните разходи, а други – че трябва да бъде премахнат изцяло. В няколко случая Конгресът не успя да повиши тавана на дълга своевременно, което доведе до спиране на работата на правителството и други проблеми.

В началото на 2023 г. таванът на дълга на САЩ е $31.4 трилиона. Конгресът обсъжда дали да го повиши, за да избегне потенциален фалит.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарите могат да направят значителен скок, твърди А. Крюгер


Какво означава Федералният резерв да изтегли ликвидност?

Когато Федералният резерв изтегля ликвидност, централната банка намалява парите, които са на разположение на банките и финансовите институции. Обикновено това става чрез продажба на активи, които Федералният резерв държи, като например държавни облигации или ценни книжа, обезпечени с ипотеки, на банки или инвеститори.

Целта на изтеглянето на ликвидност е да се намали количеството пари в обращение, което може да помогне за предотвратяване на инфлацията. Когато в обращение има твърде много пари, цените са склонни да се повишават, което може да навреди на икономиката.

Чрез изтеглянето на ликвидност Федералният резерв може също така да сигнализира на пазара, че се опитва да затегне паричната политика, което може да повлияе на лихвените проценти и да насърчи банките да задържат повече от резервите си.

Изтеглянето на ликвидност обаче може да окаже и отрицателно въздействие върху икономиката, особено ако се извършва твърде бързо или агресивно. Да предположим, че няма достатъчно пари в обращение. В този случай може да се затрудни вземането на парични заеми от предприятията и потребителите, което да забави икономическия растеж и дори да доведе до рецесия.

Като цяло изтеглянето на ликвидност е решение, което Федералният резерв взема много внимателно. Обикновено то включва внимателно балансиране на необходимостта от предотвратяване на инфлацията и поддържане на икономическата стабилност с подпомагането на икономическия растеж и поддържането на кредитния поток към предприятията и потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Santiment отправя предупреждение към инвеститорите

Фирма за криптоанализи изрази загриженост за инвеститорите в Биткойн заради големите китови транзакции, които се случиха през последния месец.

април 1, 2023 19:00 1 мин. четене

Устойчив добив на Биткойн: Намаляване на въглеродния отпечатък

Според последните данни добивът на Биткойн е станал по-екологичен от технологиите за електрически превозни средства при определени обстоятелства. Въпреки това добивната индустрия продължава да прави крачки към възобновяемата енергия.

април 1, 2023 12:06 2 мин. четене

САЩ продаде конфискуван Биткойн на стойност $215 милиона

Според съдебно дело от 31 март правителството на САЩ обяви, че на 14 март е продало 9,861,17 BTC за $215.7 милиона.

април 1, 2023 10:15 1 мин. четене

Възходи и падения на Биткойн: Поглед към движението на цените и пазарните тенденции

По време на тазгодишната банкова криза цената на Биткойн се покачи над $25,000 – праг, който не е достиган от юни 2022 г. насам.

април 1, 2023 8:00 8 мин. четене