НАЧАЛО Финтех

Revolut стартира предварителна версия на стейкинг функция

февруари 7, 2023 12:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut стартира предварителна версия на стейкинг функция

Revolut стартира предварителна версия на опция за стейкинг на криптовалути за клиенти в Обединеното кралство и Европейското икономическо пространство.

Крипто стейкинга (залагане) е функция, при която притежателят на дадена криптовалута дава назаем активите си за определен период от време, за да подпомогне сигурността и работата на блокчейн мрежа, която поддържа функцията.

В замяна на подкрепата си потребителят получава възнаграждение под формата на новоизсечени токени или част от таксите за транзакции.

Криптовалутите, които позволяват залагане, използват механизъм за консенсус, наречен доказателство за залог (PoS). Така те гарантират, че всички транзакции са проверени и защитени без посредничеството на банка или платежен процесор.

Залагането разбира се е свързано с риск. Безопасността на стейкинга зависи от няколко фактора, включително сигурността на използваната платформа за залагане или портфейл, цялостната сигурност на блокчейна и риска от хакерски атаки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената


Revolut и крипто

Във функцията на Revolut, която се очаква да бъде пусната през тази седмица стейкингът ще бъде ограничени до криптовалути като Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), Cardano (ADA) и Етериум (ETH), а според информацията доходността им ще варира от 11.65% до 2.99%.

Разгръщането на криптовалутите в платформата се развива в продължение на няколко години, като компанията за първи път предложи търговия с тях на потребителите през ноември 2017 г.

Revolut също така предлага на своите потребители безплатни курсове по основи на крипто и блокчейн технологията, като завършилите програмата се възнаграждават с безплатни криптовалути.

През 2021 г. платформата започна да позволява на клиентите да прехвърлят активите си към портфейли и други платформи. Също така през октомври миналата година Revolut добави функция, позволяваща на клиентите да харчат криптовалутите си за ежедневни покупки чрез дебитна карта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене