НАЧАЛО Финтех

Revolut стартира предварителна версия на стейкинг функция

07.02.2023 12:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut стартира предварителна версия на стейкинг функция

Revolut стартира предварителна версия на опция за стейкинг на криптовалути за клиенти в Обединеното кралство и Европейското икономическо пространство.

Крипто стейкинга (залагане) е функция, при която притежателят на дадена криптовалута дава назаем активите си за определен период от време, за да подпомогне сигурността и работата на блокчейн мрежа, която поддържа функцията.

В замяна на подкрепата си потребителят получава възнаграждение под формата на новоизсечени токени или част от таксите за транзакции.

Криптовалутите, които позволяват залагане, използват механизъм за консенсус, наречен доказателство за залог (PoS). Така те гарантират, че всички транзакции са проверени и защитени без посредничеството на банка или платежен процесор.

Залагането разбира се е свързано с риск. Безопасността на стейкинга зависи от няколко фактора, включително сигурността на използваната платформа за залагане или портфейл, цялостната сигурност на блокчейна и риска от хакерски атаки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената


Revolut и крипто

Във функцията на Revolut, която се очаква да бъде пусната през тази седмица стейкингът ще бъде ограничени до криптовалути като Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), Cardano (ADA) и Етериум (ETH), а според информацията доходността им ще варира от 11.65% до 2.99%.

Разгръщането на криптовалутите в платформата се развива в продължение на няколко години, като компанията за първи път предложи търговия с тях на потребителите през ноември 2017 г.

Revolut също така предлага на своите потребители безплатни курсове по основи на крипто и блокчейн технологията, като завършилите програмата се възнаграждават с безплатни криптовалути.

През 2021 г. платформата започна да позволява на клиентите да прехвърлят активите си към портфейли и други платформи. Също така през октомври миналата година Revolut добави функция, позволяваща на клиентите да харчат криптовалутите си за ежедневни покупки чрез дебитна карта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Правителството на Грузия си партнира с Ripple за дигитализиране на икономиката

Грузия направи значителни крачки в модернизирането на своя финансов сектор чрез иновативно партньорство с Ripple.

10.06.2024 22:00 1 мин. четене

Telegram стартира собствена платежна система

Telegram въведе нова функция, наречена Telegram Stars, за да подобри методите за плащане, особено за разработчиците на приложения в платформата.

07.06.2024 15:30 1 мин. четене

Портфейлът на Coinbase добавя функция “аларма”

Потребителите на мобилния крипто портфейл на Coinbase вече могат да получават автоматични предупреждения за дейности в блокчейн чрез услугата за изпращане на съобщения Notifi.

07.06.2024 13:00 1 мин. четене

Ripple обяви ново партньорство за подобрени международни разплащания

Ripple, водеща компания за крипто и блокчейн решения, обяви стратегическо партньорство с Clear Junction, глобален доставчик на решения за трансгранични плащания за регулирани институции.

06.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.