Home

Рентабилността на Биткойн добива се възстановява след пазарните корекции

10.07.2024 19:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рентабилността на Биткойн добива се възстановява след пазарните корекции

Добивът на Биткойн (BTC) отбеляза ръст на рентабилността през юни в сравнение с май, както се посочва в изследователски доклад на инвестиционната банка Jefferies.

Повишаването на рентабилността може да се дължи на 2% увеличение на цената на Биткойн и 5% намаление на хашрейта в мрежата, тъй като пазарът се адаптира към въздействието на неотдавнашното халвинг събитие.

Юни бележи период на умерено възстановяване от непосредствените последици от халвинга, което бе най-забележимо през май“, заявява Джонатан Питърсън, анализатор в Jefferies в доклада.

Мрежовият хашрейт, който измерва общата изчислителна мощност, използвана за добив и верификация на блокчейн транзакции с доказателство за работа, отразява конкуренцията и нивата на трудност на добива.

Jefferies също така преразгледа целевите цени на няколко добивни компании. Ценовата цел на Marathon Digital (MARA) бе намалена от $24 на $22, според информацията.

Банката също така съкрати ценовата си цел за Argo Blockchain ADRs (ARBK) от $1.50 на $1.20 и за акциите, регистрирани във Великобритания (ARB), като същевременно запази рейтинга си за компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.