Home

Биткойн среща трудности преди публикуването на данните за потребителските цени от САЩ

10.07.2024 12:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн среща трудности преди публикуването на данните за потребителските цени от САЩ

В началото на юли Биткойн и по-широкият крипто пазар бяха изправени пред неочаквани предизвикателства, които се разминаха с по-ранните бичи нагласи.

Въпроси като забавеното пускане на спот Етериум ETF от 2 юли и съобщенията за големи разпродажби на BTC от страна на правителствата на САЩ и Германия потиснаха пазарните настроения.

Въпреки това се очертава възможност за обрат, тъй като вниманието се насочва към предстоящите данни за индекса на потребителските цени, които се очакват на 11 юли.

Анализаторът на CrypNuevo подчерта ключовата роля на данните за потребителските цени за оформянето на краткосрочната траектория на Биткойн.

Предвиждайки евентуално намаляване на лихвените проценти въз основа на по-ниски данни за инфлацията, CrypNuevo предположи, че подобни ходове исторически са от полза за BTC цените.

Пазарните нагласи, оценени от 10x Research, показват, че Биткойн е достигнал първоначалните цели за спад близо до $55,000 и изглежда свръхпродаден в краткосрочен план.

Ключовите катализатори за възстановяване на пазара включват очакваните макроикономически стимули и очакваното решение на SEC относно одобрението на Етериум ETF.

Въпреки това продължаващата пазарна несигурност налага предпазливост по отношение на средносрочните перспективи.

Предстоящото публикуване на данните за индекса на потребителските цени носи значителни последици както за традиционните, така и за крипто пазарите, като очакванията са те да повлияят на пазарните нагласи и на потенциалните действия на Фед.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.