НАЧАЛО Биткойн

Рекорден прилив на капитал в крипто ETF за една седмица

19.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекорден прилив на капитал в крипто ETF за една седмица

CoinShares, известна фирма за управление на дигитални активи, отчете значителен ръст на институционалните инвестиции в крипто продукти през изминалата седмица.

Според последния им доклад за потоците от фондове за дигитални активи в тези инвестиционни инструменти са постъпили зашеметяващите $2.9 милиарда, което е седма поредна седмица на такъв приток.

Този скок изстреля входящите потоци от началото на годината към инвестиционните продукти за криптовалути до ново рекордно ниво. В доклада се посочва, че входящите потоци за годината вече възлизат на $13.2 милиарда, надминавайки общия размер на входящите потоци, регистрирани за цялата предходна година, който възлизаше на $10.6 милиарда.

Въпреки този рязък ръст се наблюдават забележителни разлики в инвестиционните тенденции в различните региони. Докато в Съединените щати и няколко други региона се наблюдаваха значителни входящи потоци, надхвърлящи $2.95 милиарда, в страни като Канада, Германия, Швеция и Швейцария през същия период се наблюдаваха изходящи потоци, възлизащи на $78 милиона.

Анализаторите предполагат, че разликата в притока на средства между регионите може да се дължи на сравнително по-ниските такси, свързани с американските инвестиционни продукти, което може да е накарало инвеститорите да преразпределят съответно своя капитал.

Биткойн (BTC) остава доминиращият избор сред инвеститорите, привличайки по-голямата част от входящите потоци, които сега представляват зашеметяващите 97% от общите входящи потоци от началото на годината. Обратно, Етериум (ETH), Solana (SOL) и Polygon (MATIC) отбелязаха отливи през този период, като съответните суми възлизат на $14 милиона, $2.7 милиона и $6.8 милиона.

Този последен доклад подчертава нарастващия институционален интерес към криптовалутите и свързаните с тях инвестиционни продукти, въпреки продължаващата нестабилност на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.