НАЧАЛО Други

Рекорден обем на търговия с базирани на Cardano NFT

октомври 25, 2022 10:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекорден обем на търговия с базирани на Cardano NFT

Според данните общият обем на базираните на Cardano незаменяеми токени е достигнал нов исторически връх, след като се е повишил с повече от 300% за последните десет дни.

След като останаха на дъното през последните няколко месеца 24-часовите обеми на базираните на Cardano NFT достигнаха нов рекорд от 4 милиона ADA.

Скок в обема на търговия с базирани на Cardano NFT

На долната графика е илюстрирана тенденцията в обема на базираните на Cardano NFT през последната година. В нея може да се види, че обемът е бил доста нисък между юни и началото на октомври. С настъпването на текущия месец обаче стойността на индикатора отбелязва рязък скок, тъй като активността на NFT пазарите на Cardano се е повишила.

През последните десет дни бе регистриран огромен ръст на обемите. На 14 октомври стойността на показателя беше около 943,000 ADA, докато днес тя се е увеличила до 4 милиона ADA. Това е ръст от над 320% за сравнително кратък период.

Според скрийншот, споделен от Stocktwits NFT, The Ape Society и Claymates заемат водещи позиции по отношение на обемите на търговия – ръст от съответно 366% и 1066% за последните 24 часа.

След това, според неотдавнашни доклади, е имало миграция на NFT трейдъри от блокчейна Solana към Cardano. Като се има предвид фактът, че Solana се използва толкова често в сектора на NFT, загубата на някои от нейните търговци в полза на Cardano не е маловажна.

Средата на Cardano NFT процъфтява напоследък, но не може да се каже същото за пазара като цяло. Графиката по-долу показва тенденцията в общия обем на незаменяемите токени. В нея се вижда, че обемите на търговия на генералния NFT пазар (оранжев индикатор) са много слаби от месеци насам.

Силна активност в мрежата на Cardano

Към момента на писане на статията цената на Cardano се колебае около $0.3604. Напоследък ADA понесе удари, но криптовалутата успява да се задържи в списъка на десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация, заемайки 8-мо място.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi трябва да се защитава от агресивния подход на регулаторите – Б. Армстронг


Според данните, споделени от Dapps On Cardano, активността на потребителите се е увеличила след последната епоха. В екосистемата на Cardano една епоха трае пет дни. Забележително е, че при проекти като CNFT, SingularityNET, Cardano DEX MuesliSwap, Lending Pond и SpaceBudz активността на потребителите се е увеличила съответно с 282%, 259%, 93%, 75% и 75%.

Очакванията към мрежата остават на място след успешното пускане на актуализацията Vasil, която донесе подобрения на Cardano и смарт договoрите на Plutus на 22 септември. Пълните възможности на Vasil бяха разгърнати пет дни след това, на 27 септември, като по този начин разработчиците получиха достъп до предимствата на Vasil.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене