НАЧАЛО Други

Рекорден обем на търговия с базирани на Cardano NFT

25.10.2022 10:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекорден обем на търговия с базирани на Cardano NFT

Според данните общият обем на базираните на Cardano незаменяеми токени е достигнал нов исторически връх, след като се е повишил с повече от 300% за последните десет дни.

След като останаха на дъното през последните няколко месеца 24-часовите обеми на базираните на Cardano NFT достигнаха нов рекорд от 4 милиона ADA.

Скок в обема на търговия с базирани на Cardano NFT

На долната графика е илюстрирана тенденцията в обема на базираните на Cardano NFT през последната година. В нея може да се види, че обемът е бил доста нисък между юни и началото на октомври. С настъпването на текущия месец обаче стойността на индикатора отбелязва рязък скок, тъй като активността на NFT пазарите на Cardano се е повишила.

През последните десет дни бе регистриран огромен ръст на обемите. На 14 октомври стойността на показателя беше около 943,000 ADA, докато днес тя се е увеличила до 4 милиона ADA. Това е ръст от над 320% за сравнително кратък период.

Според скрийншот, споделен от Stocktwits NFT, The Ape Society и Claymates заемат водещи позиции по отношение на обемите на търговия – ръст от съответно 366% и 1066% за последните 24 часа.

След това, според неотдавнашни доклади, е имало миграция на NFT трейдъри от блокчейна Solana към Cardano. Като се има предвид фактът, че Solana се използва толкова често в сектора на NFT, загубата на някои от нейните търговци в полза на Cardano не е маловажна.

Средата на Cardano NFT процъфтява напоследък, но не може да се каже същото за пазара като цяло. Графиката по-долу показва тенденцията в общия обем на незаменяемите токени. В нея се вижда, че обемите на търговия на генералния NFT пазар (оранжев индикатор) са много слаби от месеци насам.

Силна активност в мрежата на Cardano

Към момента на писане на статията цената на Cardano се колебае около $0.3604. Напоследък ADA понесе удари, но криптовалутата успява да се задържи в списъка на десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация, заемайки 8-мо място.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi трябва да се защитава от агресивния подход на регулаторите – Б. Армстронг


Според данните, споделени от Dapps On Cardano, активността на потребителите се е увеличила след последната епоха. В екосистемата на Cardano една епоха трае пет дни. Забележително е, че при проекти като CNFT, SingularityNET, Cardano DEX MuesliSwap, Lending Pond и SpaceBudz активността на потребителите се е увеличила съответно с 282%, 259%, 93%, 75% и 75%.

Очакванията към мрежата остават на място след успешното пускане на актуализацията Vasil, която донесе подобрения на Cardano и смарт договoрите на Plutus на 22 септември. Пълните възможности на Vasil бяха разгърнати пет дни след това, на 27 септември, като по този начин разработчиците получиха достъп до предимствата на Vasil.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.