НАЧАЛО Други

DeFi трябва да се защитава от агресивния подход на регулаторите – Б. Армстронг

октомври 24, 2022 20:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi трябва да се защитава от агресивния подход на регулаторите – Б. Армстронг

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг изрази мнението си за потенциалните регулации, свързани с крипто и децентрализираните финанси (DeFi).

Армстронг каза, че е благодарен, че демократът от Мичиган Деби Стабеноу и републиканецът от Арканзас Джон Бузман се опитват да дадат тласък на регулаторната яснота за крипто и DeFi.

Американските сенатори работят за създаването на законодателство, което ще упълномощи Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) да регулира крипто спот пазарите чрез нов клас активи, наречени “дигитални стоки”.

Армстронг каза:

Струва си да се спомене, че DeFi [секторът] трябва да бъде защитен във всяко законодателство, което се стреми да регулира централизираните борси и попечители. Благодаря на Деби Стабеноу и Джон Бузман за това, че се опитват да направят това правилно.

Армстронг също така каза, че оценява усилията на главния изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд да стартира дискусии по този въпрос.

И доколкото разбирам, Сам Банкман-Фрийд също е съгласен със защитата на DeFi, което е чудесно.

Банкман-Фрийд наскоро предложи крипто индустрията да приеме действия от страна на регулаторните органи и да създаде набор от стандарти, които да следва дотогава.

На високо ниво:

а) имаме нужда от регулаторен надзор и защита на клиентите
б) трябва да осигурим отворена, свободна икономика, в която по презумпция са свободните peer-to-peer трансфери, кодовете, валидаторите и т.н.
в) трябва да въведем регулация – а дотогава и стандарти – за да гарантираме (а/б).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн падна с над 70% в рамките на 24 часа – ето защо


Миналия месец Армстронг заяви, че разумната крипто регулация е въпрос на национална сигурност, като посочи различни заплахи за САЩ, произтичащи от липсата на правна сигурност в индустрията.

САЩ изпуснаха полупроводниците и 5G, които сега до голяма степен се произвеждат в офшорни зони. Не може да си позволи и криптовалутата да отиде в офшорна зона (същото важи за всяка държава, между другото).

Регулирането чрез правоприлагане има ужасен смразяващ ефект, а реториката е от значение – вече видяхме как огромно количество крипто таланти, емитенти на активи и стартъпи отидоха в офшорни зони.

Coinbase е глобална компания, но ние сме базирани точно тук, в САЩ, и ще се борим, за да сме сигурни, че криптовалутите ще успеят тук за всички. Те са твърде важни за Америка и свободния свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.