НАЧАЛО Други

Регулирана австралийска крипто борса ще търгува с Ripple

юли 5, 2018 10:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулирана австралийска крипто борса ще търгува с Ripple

Independent Reserve, първата регулирана борса на криптовалути в Австралия, ще добави подкрепа за токена на Ripple XRP тази седмица.

Базираната в Сидни борса за криптовалути (Independent Reserve) твърди, че дава възможност за поддръжка на Ripple (XRP), третата по големина криптовалута в света по пазарна капитализация след Биткойн и Етериум. Със стартирането на търговията на 7-ми юли, борсата предлага търговия както на дребните инвеститори чрез своята борса, така и институционални клиенти чрез извънборсова търговия.

Обменът в момента предлага двойки за търговия с фиат между USD, AUD, NZD и Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Litecoin.

В изявленията главният изпълнителен директор на Independent Reserve, Adrian Przelozny обясни причините за добавянето на Ripple към борсата, като заяви:

В момента има широка вселена от цифрови валути, но за да бъдат изброени в Independent Reserve, те трябва да отговарят на редица критерии, включително показатели за качество, стабилност и обем. Нашата клиентела искаше XRP и почувствахме, че е точното време да им го предложим.

Борсата ще стартира търговията с Ripple в събота, позволявайки на потребителите да купуват XRP с AUD, NZD и USD. Платформата за обмен също улеснява крипто двойките, позволяващи търговия между XRP и Биткойн (XBT), Етериум (ETH), Биткойн Кеш (BCH) и Litecoin (LTC).

През април 2018 г. независимият резерв стана първият регулиран обмен за криптовалути в Австралия, след като законът, приет в края на миналата година, разреши на Австралийския център за анализи на транзакции (AUSTRAC) да наблюдава вътрешния обмен на крипто.

На 3 април влезе в сила регулаторният мандат, който изисква спазване на задълженията за борба с изпирането на пари и финансирането на борбата с тероризма (AML / CTF), воденето на клиентски регистри и забелязването на подозрителни транзакции, включително всички парични транзакции за над AUD $10,000.

На същия ден независимият резерв разкри, че е получил одобрение от AUSTRAC, за да стане първата австралийска крипто борса, която да спази задължителните правила. „Ние лобираме за по-голямо регулиране, откакто започнахме да работим през 2014 г.“, каза тогава главният изпълнителен директор Przelozny.

Той добави:

Ние страстно вярваме, че цифровата валутна икономика ще и трябва, да се превърне в друга част от основната икономика. За да се случи това, цифровата валута трябва да бъде регулирана точно както всеки друг клас активи.

CoinSpot, друг одобрен от AUSTRAC обмен на криптo с поддръжка на десетки криптовалути, също предлага търговия с XRP в Австралия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене