НАЧАЛО Биткойн

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

27.09.2022 12:52 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

Прогнозата на Тоун Вейс

В новo Yоutube видео Тоун Вейс сподели, че Биткойн може да направи болезнен спад в скоро време.

Все още смятам, че капитулацията през следващата или по-следващата седмица е много, много възможна.

Разглеждайки четиридневната графика на Биткойн, Вейс каза, че мечките все още контролират BTC.

Катастрофално изглеждаща свещ. Всичко тук призовава за шорт позиция.

Въз основа на графиката, анализаторът изглежда очаква корекция на Биткойн до ценова зона от $15,000. 

Въпреки че Вейс очаква ново дъно за BTC, той твърди, че корекцията ще предостави “перфектната възможност” за Биткойн биковете.

Мисля, че ще [видим втори MRI сигнал за покупка] и тогава всички звезди и Луната ще се подредят… Вече имаме месечна MRI покупка на Биткойн. 

През следващия месец ще имаме месечен MRI сигнал за покупка на фондовия пазар… Седмичният MRI сигнал за покупка няма да дойде след три седмици, така че и това ще се подреди. Така че някъде в началото на октомври би трябвало всичко да се нареди.

Ако се сринем до $14,000, $15,000 при Биткойн, всичко ще се съгласува с MRI за перфектната възможност за покупка.

Вейс разчита на своя индикатор за обръщане на инерцията (MRI) – усъвършенстван скрипт за професионални трейдъри, който сигнализира за края на тенденциите въз основа на инерцията на ценовото действие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове


Прогнозата на Pentoshi

Крипто анализаторът, който миналата година предвиди края на бичия пазар на криптовалути, прогнозира промяна в тенденцията на Биткойн (BTC) след близо година на слабо представяне.

Анализаторът, известен под псевдонима “Pentoshi”, каза в туит, че макро обстоятелствата са се променили драстично, откакто Биткойн достигна своя исторически връх през ноември 2021 г.

Pentoshi твърди, че крайният лихвен процент на Федералния резерв, или очакваната крайна точка за повишаване на лихвените проценти, се е менила много през последната година, което показва възможна промяна в макро средата.

При терминален лихвен процент от 4.6%, мисля, че може да се каже, че поне лихвите най-накрая са оценени, след като премина от 0% до 4.6%. Трудно е да се очаква повече повишение там, като по този начин [може да има риск от понижение].

Продължих да вярвам в мечата си макро теза през цялото време до момента, в който BTC проби дъното на 9 септември. В този момент преминах към по-неутрална позиция и търсене на възможности за покупки. Индексът на потребителските цени също е потенциално на максимални темпове на увеличение. Просто ми е трудно да запазя толкова силни мечи убеждения в момента.

По-рано този месец Фед сподели намерението си да продължи да повишава лихвените проценти, докато достигнат 4.6% през 2023 г. Към момента на изготвяне на статията лихвеният процент по федералните фондове се колебае между 3% и 3.25%.

С приближаването на лихвените проценти към крайната точка на Фед, Pentoshi смята, че Биткойн е изправен пред краткосрочно облекчително рали. 

След подема трейдърът прогнозира финална фаза на капитулация, която ще създаде предпоставки за преминаване на Биткойн към продължителен страничен тренд.

Ако трябва да споделя най-лошия сценарий, бих го поставил на $12,000-$14,000 за BTC. Сега е на ниво $18,700 и близо до дъната от юни. Не очаквайте и бичи пазар в скоро време. По-скоро предстои истински страничен пазар. Като този по-долу.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Боец от UFC пожела да получи своя бонус в Биткойн

Ренато Мойкано, бразилският боец, постигна победа в битката си за UFC на 13 април и отправи нетрадиционно искане за бонуса си от $300,000: плащане в Биткойн (BTC).

14.04.2024 20:07 1 мин. четене

Масови разпродажби на крипто китовете преди спада на пазара

През последните 24 часа пазарът на криптовалути преживя значителни сътресения, като Етериум, Биткойн и различни алткойни се сблъскаха със значителна волатилност.

14.04.2024 10:00 2 мин. четене

Биткойн се срина за часове – нападението на Иран срещу Израел ли е причината?

Биткойн понесе тежък удар, като стойността му буквално се срине за часове в събота вечерта, повличайки със себе си целия крипто паазр.

14.04.2024 7:00 2 мин. четене

Рязък спад в цената на Биткойн – над $600 милиона бяха заличени от крипто пазарите за час

Крипто пазарът е на червено като цените на повечето активи претърпяха резки двуцифрени спадове в рамките на последния час.

13.04.2024 23:43 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.