НАЧАЛО Други

Reddit търси пазарна оценка от $6.5 милиарда

18.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Reddit търси пазарна оценка от $6.5 милиарда

Дългоочакваното първично публично предлагане (IPO) на Reddit Inc. в момента се радва на огромно търсене, което според Ройтерс е надхвърлило четири до пет пъти.

Този рязък ръст на инвеститорския интерес показва, че гигантът в областта на социалните медии е на път да постигне планираната оценка от $6.5 милиарда.

IPO-то, чието ценообразуване е насрочено за сряда в Ню Йорк, цели цена на акциите от $31 до $34, въпреки че това не гарантира силен дебют на фондовата борса.

Компанията преразгледа оценката си надолу от $10 милиарда, определена по време на частен кръг за набиране на средства през 2021 г., като се стреми да набере $748 милиона чрез IPO.

Въпреки че може да се похвали със стабилна потребителска база, Reddit се бори с годишни финансови загуби от създаването си през 2005 г. насам. Тя се сблъсква с предизвикателства, свързани с постигането на търговския успех на подобни компании като Facebook и X.

Уникалният подход на Reddit, основан на общността, който разчита на доброволни модератори за управление на съдържанието, среща трудности, особено при поддържането на отношения с рекламодатели и изготвянето на политики за модериране на съдържанието. През 2023 г. няколко модератори подават оставка в знак на протест срещу решението на Reddit да таксува разработчиците на приложения от трети страни за достъп до данни.

Известен със своите разнообразни “подрежими”, Reddit играе ключова роля в събития като сагата с меме акциите през 2021 г., когато потребителите на форума “wallstreetbets” предизвикват рязък скок на акции като GameStop.

В знак на уважение към общността си Reddit задели 8% от акциите си при първичното публично предлагане за потребители, модератори, членове на управителния съвет, служители, както и за техните семейства и приятели.

Към декември 2023 г. Reddit отчита средно 73.1 милиона активни потребители дневно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Какво мисли съоснователят на PayPal за въздействието на изкуствения интелект

Питър Тийл, известен като съосновател на PayPal и видна фигура в технологичната индустрия, неотдавна изрази загриженост относно въздействието на изкуствения интелект (AI) върху различни умения.

19.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.