НАЧАЛО Алткойни

Как Илон Мъск може да даде огромен тласък на цената на Dogecoin

17.03.2024 18:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как Илон Мъск може да даде огромен тласък на цената на Dogecoin

Въпреки че Dogecoin (DOGE) отбеляза значителен ръст след неотдавнашните забележки на Илон Мъск за потенциална интеграция с Tesla, през следващите дни той също претърпя корекция.

Влиянието на Мъск върху меме монетата остава очевидно, както си пролича от наблюдаваното в четвъртък 15% рали, макар и последвано от спад малко след това.

Независимо от мимолетния характер на този положителен импулс, той подчерта продължаващото влияние на Мъск върху актива. Нещо повече, неотдавнашното внимание, привлечено от забележките на Мъск, може да проправи пътя за потенциален скок от 50% на DOGE, като евентуално го тласне към достигане на $0.25.

Връзката на Илон Мъск с Dogecoin е повтаряща се тема през цялата му история, като често съвпада със забележителни ценови скокове. Тази тенденция сякаш се повтори след последните коментари на Мъск, направени по време на събитие във фабриката на Tesla в Германия. В отговор на запитване относно възможността за закупуване на автомобили Tesla с DOGE, Мъск отбеляза:

В някакъв момент мисля, че трябва да дадем възможност за това.

Това изказване предизвика значително 15% увеличение на стойността на DOGE в четвъртък, въпреки че на следващия ден настъпи корекция, довела до спад от над 12%.

Краткосрочните перспективи пред DOGE зависят от способността му да възстанови нивото на подкрепа от $0.16, като текущите търговски позиции предполагат благоприятна нагласа, търгувайки се над 20-дневната SMA. Продължаващото медийно отразяване на забележките на Мъск може да изстреля стойността на DOGE над $0.25.

Неуспехът да се запази нивото на подкрепа обаче може да предизвика значителни разпродажби. Въпреки това влиянието на Илон Мъск остава неоспоримо и всяко развитие или изявление от негова страна вероятно ще окаже положително въздействие върху цената на DOGE. Ако Tesla пристъпи към приемане на Dogecoin като плащане, това несъмнено може да доведе до значително увеличение на стойността на актива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.