НАЧАЛО Други

Reddit вече е публично търгувана компания – оценката надмина очакванията

22.03.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Reddit вече е публично търгувана компания – оценката надмина очакванията

Вчера Reddit отбеляза важен етап с листването на акциите си на Нюйоркската фондова борса, като първоначалната цена на всяка акция беше $47.

Дебютът надхвърли очакванията, като в рамките на няколко минути след началото на търговията цените на акциите се повишиха, което е обещаващ старт на пътя на Reddit на фондовия пазар.

Според доклади на Bloomberg Reddit Inc., заедно със своите акционери, е набрал $748 милиона, достигайки горната граница на пазарния диапазон. Това успешно набиране на средства свидетелства за съживяване на пазара на IPO в САЩ. След тази новина акциите на Reddit Inc. поскъпнаха с 38% над цената на първичното им публично предлагане.

Значението на първичното публично предлагане на Reddit не може да бъде подценено. Това е първото IPO на акции на компания от областта на социалните медии от четири години насам, като Pinterest е последната компания, която ще излезе на борсата през 2019 г.

Забележително е, че големите платформи на социални медии се борят с намаляващите приходи от реклама, което води до намаляване на пазарните оценки. Решението на Reddit да излезе на борсата сега ще подложи на внимателен анализ нейната специализирана потребителска база, както и способността на компанията да убеди инвеститорите в своята рентабилност.

Reddit привлече вниманието в сферата на социалните медии чрез своите начинания в областта на криптовалутите и NFT. Възходът на Reddit NFT по време на бичия пазар на криптовалути през 2021 г. предизвика значителен интерес, като цените достигнаха милиони долари. Този ход привлече известни физически и юридически лица да закупят тези уникални дигитални активи.

Успешното първично публично предлагане може да засили доверието на инвеститорите, което потенциално да повиши стойността на NFT и криптовалутните токени на Reddit.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.