НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Речта на Мнушин е стъпка напред за Биткойн (видео)

ЮЛИ. 16, 2019 15:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Речта на Мнушин е стъпка напред за Биткойн (видео)

Привържениците на Биткойн реагираха на новата критика на криптовалутата от правителството на САЩ на 16-ti юли, след пресконференция със секретаря на държавната хазна Стивън Мнушин.

Мнушин, който проведе 30-минутно събитие в понеделник, заяви, че желае да се съсредоточи изрично върху протокола на Биткойн и Facebook.


Той посочи и двете като “криптовалути”, въпреки анализа, потвърждаващ, че Libra всъщност не е структурирана по същия начин, както истинските криптовалути.
“Както каза президентът, Биткойн е силно волатилен и се базира на "тънък въздух" [нищо]”, обобщава Мнушин, повтаряйки това, което той описа като “опасения”, излъчени от Доналд Тръмп в Twitter миналата седмица. 


"Ние сме загрижени за спекулативния характер на Биткойн и ще гарантираме, че финансовата система на САЩ е защитена от измами."


Отговора на Биткойн общността беше предсказуемо критичен, след като голяма част от речта на Мнушин подчертаваше липсата на разбиране за децентрализацията, докато намекваше за целта на правителството да защити долара.


“Пълното и тотално валидиране на Биткойн”, заяви Бари Силбърт, главен изпълнителен директор и основател на Digital Currency Group.


Други подчертаха безбройните опити на Вашингтон да се справят с криптовалутите и очевидната им неспособност да се изправят срещу това неконтролируемо явление.


Някои източници одобриха казаното от Мнушин, като например съоснователя на Morgan Creek Digital, Антъни Помплиано, който се фокусира върху притесненията си за незаконна дейност. “Звучи като зелена светлина за тези, които искат да вършат нещата по правилния начин”, пише той.


Също така оптимистичен бе и Мелтем Демирор от CoinShares, който описа коментарите като премерени и честни.


Биткойн бе на зелено малко след конференцията, отразявайки поведението, наблюдавано след думите на Тръмп.


Като цяло, BTC / USD се понижи с около 15% в сравнение с началото на миналата седмица, когато двойката достигна връх от малко над $ 13,000.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света