НАЧАЛО Биткойн

Речта на Мнушин е стъпка напред за Биткойн (видео)

16.07.2019 15:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Речта на Мнушин е стъпка напред за Биткойн (видео)

Привържениците на Биткойн реагираха на новата критика на криптовалутата от правителството на САЩ на 16-ti юли, след пресконференция със секретаря на държавната хазна Стивън Мнушин.

Мнушин, който проведе 30-минутно събитие в понеделник, заяви, че желае да се съсредоточи изрично върху протокола на Биткойн и Facebook.


Той посочи и двете като “криптовалути”, въпреки анализа, потвърждаващ, че Libra всъщност не е структурирана по същия начин, както истинските криптовалути.
“Както каза президентът, Биткойн е силно волатилен и се базира на “тънък въздух” [нищо]”, обобщава Мнушин, повтаряйки това, което той описа като “опасения”, излъчени от Доналд Тръмп в Twitter миналата седмица. 


“Ние сме загрижени за спекулативния характер на Биткойн и ще гарантираме, че финансовата система на САЩ е защитена от измами.”


Отговора на Биткойн общността беше предсказуемо критичен, след като голяма част от речта на Мнушин подчертаваше липсата на разбиране за децентрализацията, докато намекваше за целта на правителството да защити долара.


“Пълното и тотално валидиране на Биткойн”, заяви Бари Силбърт, главен изпълнителен директор и основател на Digital Currency Group.


Други подчертаха безбройните опити на Вашингтон да се справят с криптовалутите и очевидната им неспособност да се изправят срещу това неконтролируемо явление.

Някои източници одобриха казаното от Мнушин, като например съоснователя на Morgan Creek Digital, Антъни Помплиано, който се фокусира върху притесненията си за незаконна дейност. “Звучи като зелена светлина за тези, които искат да вършат нещата по правилния начин”, пише той.


Също така оптимистичен бе и Мелтем Демирор от CoinShares, който описа коментарите като премерени и честни.


Биткойн бе на зелено малко след конференцията, отразявайки поведението, наблюдавано след думите на Тръмп.

Като цяло, BTC / USD се понижи с около 15% в сравнение с началото на миналата седмица, когато двойката достигна връх от малко над $ 13,000.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.